зерно

Аналіз зерна – дослідження зернових та олійних культур

Оновлено:

Перелік досліджень для зерна

Пшениця, Кукурудза, Соя, Горох, Гречка, Овес, Жито, Ячмінь, Просо, Льон…

Діяльність Підприємства направлена на:
  • Визначення показників безпечності сільгосппродукції
  • Визначення показників якості сільгосппродукції
  • Визначення наявності або відсутності ГМО
  • Проведення аналізів зерна та продуктів його переробки

Орієнтовний перелік досліджень для одержання сертифікату якості зерна з вартістю подано нижче:

ДослідженняПоясненняВартість з ПДВ
Аналіз ГМОякісно570,00
Токсичні елементи (1)один елемент200,00
Токсичні елементи (6)Свинець; Кадмій; Арсен; Ртуть; Мідь; Цинк400,00
Мікотоксиниза один198,00
Пестицидиза один240,00
Число паданняЧисло падіння107,00
СклоподібністьСкловидність149,00
Вологістьмасова частка90,00
Натура зернаНатурність85,00
Кислотне числоолії140,00
МЧ оліїу перерахунку на суху речовину140,00
Сміттєва домішкасмітна домішка130,00
Олійна домішкадомішки112,00
Зернова домішказернова маса140,00
Сажкове зерноголовневе199,00
Глюкозинолатимасова частка107,00
Ерукова кислотаолії270,00
Зараженістьшкідниками140,00
МЧ білкупротеїн240,00
Клейковинаякісно+кількісно298,00

*ціни варто уточнювати у бухгалтерії перед замовленням
МЧ – масова частка

Поодинокі чи вибіркові дослідження проводяться за нормальною (відносно низькою) ціною, а зменшення вартості досліджень можливе при замовленні комплексу досліджень на конкретну культуру згідно ДСТУ до неї.
Замовити Стандартний комплекс.

Якщо зібраний урожай з придбаного насіння по якості гірше того еталону продукції що мала бути, можемо запропонувати дослідження по експертизі відповідності (экспертиза подлинности). Достатньо надати в лабораторію 2 зразки: еталон – те зерно що є зразком відмінного сорту який висівався та зразок зерна що було зібрано з поля. Обидва зразки проходять перевірку за процедурою експертизи якості зерна (підтвердження належності до сорту): клейковина кількісно та якісно, скловидність, число падання, натура. За результатами досліджень кожен зразок отримує свій Протокол лабораторних досліджень з фактичними показниками – при зверненні до Сертифікаційного центру можна за протоколами отримати свідоцтво про видову відповідність чи невідповідність.

Відповідно до методів визначення типового складу можемо для Вас провести дослідження на визначення – пшениця відноситься до твердих чи м’яких порід, що важливо наприклад при виготовленні макарон.

Скористайтеся послугами лабораторії з дослідження скловидності (діафаноскоп), визначення сажкового зерна (ГОСТ 30483) та іншими дослідженнями в короткі терміни – швидка доставка зразку НовоюПоштою та використання сучасного обладнання зроблять для Вас отримання результату зручним.


Проведення аналізу зерна за показниками згідно картки 47

Форма 47 – картка аналізу зерна, затверджена Мінагрополітики та продовольства України. Нижче подано цінову пропозицію досліджень відповідної форми, їх перелік при замовленні може бути розширений чи змінений на ті показники, що вас цікавлять:

АналізПриміткаВартість з ПДВ
Вологістьу %90,00
Органолептичніколір, запах50,00
Натураг/л85,00
СклоподібністьСкловидність149,00
МЧ сирої клейковини та її якістьКлейковина: кількість + якість298,00
МЧ білкапротеїн240,00
Зернова домішкав т.ч. пророслі, пошкоджені зерна, насіння інших рослин140,00
Сміттєва домішка+ зіпсоване насіння, мінеральна домішка, галька, шлак, руда, шкідлива домішка, сажка і ріжки, гірчак і в'язель, триходесма і геліотроп, насіння рицини та амброзії130,00
Число падання107,00
Сажкове зерноГОСТ 30483199,00
Клоп-черепашкаушкоджене зерно149,00
Зараженістьпоїдені140,00
Плівчастість145,00
Обрушені зерна132,00
Вміст ядрау %86,00
Крупність149,00

*ціну потрібно уточнювати перед поданням заявки

Ви отримаєте Протокол лабораторних досліджень від Акредитованої в НААУ лабораторії з результатами досліджень, що були вказані в заявці. Дослідження в переважній більшості (90%) тривають від 2х до 4х днів з вихідними з моменту отримання зразка. Дослідження з пророщення насіння та інші специфічні виконуються 5-7 днів.

Завантажити Картку аналізу зерна форми 47 – ст.1 / ст.2

Перевірка на ГМО (якісно, кількісно);
Показники безпеки (токсини, пестициди, мікотоксини);
Радіологія (цезій-137, стронцій-90);

Перевірки на: Вологість; Сухий знежирений залишок; Металомагнітна домішка; Кислотність; Лужність; Зольність; Автолітична активність; Ксиліт, сорбіт; Зараженість шкідниками; Крупність; Пористість; Жир; Якість та кількість клейковини; Білок; Цукор; Поварена сіль; Намочуваність; Спирт; Загальна сірчиста кислота; Щільність, ступінь подрібнення; Органолептичні показники;

Токсичні елементи (Миш’як, Ртуть, Цинк, Кадмій, Свинець, Мідь, Аспартам, Синтетичні барники);

Пестициди (λ-цигалотрин, ГХЦГ, альтрин, атразин, бромофос, гептахлор, дельтаметрин, дилдрин, дихлофос, діазинон, ДДТ та його метаболіти, ДДД, ДДЕ,  ліндан, малатіон (карбофос), паратіон-метил, піриміфос-метил, фенітротіон, фосалон, хлорпірифос, циперметрин, гексахлоран, γ-ГХЦГ, базудин, диазинон, метафос, карбоксин, метил- етилмеркурхлорид, тірам (ТМТД), фозалон, карбофос, хлорофос, ДДВФ, есфенвалерат);

Мікотоксини (Афлатоксин В1, Зеараленон, Т-2 токсин, Дезоксиніваленол (вомітоксин), Охратоксин А, Патулін)

Читати далі Аналіз зерна – дослідження зернових та олійних культур