аналіз меду

Сертифікація меду, аналіз показників якості

Оновлено:

УкрСпецАгроПродукт пропонує послуги по аналізу меду

Часом дуже непросто довідатися з чого і в яких виробничих умовах виготовлений той чи інший продукт. Є пара досить простих способів для перевірки меду за деякими параметрами, але не всім це під силу. Однак повну оцінку такого складного продукту як мед зможе дати тільки лабораторія.

Наша лабораторія відповідає всім стандартам і здійснює сертифікацію меду.
На підставі цього ми надаємо протокол дослідження продукції.

Протокол дослідження-це певна процедура дій, призначена для оцінювання продукції на предмет її безпеки. Сертифікацію продукції можуть проводити тільки акредитовані органи з сертифікації. В кінцевому підсумку, при позитивних результатах випробування продукції та експертизи технічної документації, заявник отримує сертифікат відповідності.

Процедура сертифікації пройдена і на руках у продавця / виробника є довгоочікуваний сертифікат відповідності. Але що він набуває від його наявності? – Багато!
По-перше, тепер є офіційне підтвердження, що продукт безпечний.
По-друге, на зростаючому ринку збуту і зменьшуючому ринку попиту, ви маєте явну перевагу перед тими, хто не захотів пройти процедуру сертифікації продукції і ваша продукції буде пріоритетна при продажу її споживачам.

Більше того – ви не будете відчувати проблем при проходженні митних процедур, при проходженні чергових перевірок товарних і податкових інспекцій.
Невеликі кошти, витрачені на оформлення сертифіката відповідності, виправдаються дуже швидко, і в майбутньому Ви не будете замислюватися отримувати або продовжувати сертифікати відповідності на Вашу продукцію.

У нашій лабораторії Ви отримаєте: точний результат, якість, оперативність і що не менш важливо – прийнятну ціну.

Нижче наведено орієнтовний перелік досліджень відповідно до ДСТУ 4497: 2005, та інших додаткових досліджень меду:

ДослідженняПоясненняВартість з ПДВ
Колір, Смак, Аромат, Консистенція, Кристалізація, Ознаки бродіння, Механічні домішкиорганолептичні показники59,00
Пилковий аналізфізико-хімічні показники170,00*
Склад пилкових зеренфізико-хімічні показники230,00*
МЧ відновлюваних сахарів та МЧ сахарозифізико-хімічні показники209,00
МЧ водифізико-хімічні показники99,00
Діастазне число (до безводної речовини)фізико-хімічні показники59,00
Гідроксиметил-фурфурол (ГМФ)фізико-хімічні показники319,00
Кислотність, міліеквіваленти гідроокису натріюфізико-хімічні показники99,00
Пролінфізико-хімічні показники255,00*
Електропровідністьфізико-хімічні показники75,00*
Якісна реакція на падьфізико-хімічні показники59,00*
Токсичні елементи (ДСТУ)свинець, кадмій, миш᾽як (арсен)349,00
Пестициди (ДСТУ)ДДТ, гексахлоран249,00
Радіологіястронцій, цезій294,00
МЧ флавоноїдних сполукфізико-хімічні показники180,00*
МЧ воскуфізико-хімічні показники148,00*
Ураженість пліснявоюфізико-хімічні показники269,00
Нітрати (фактичний вміст)фізико-хімічні показники199,00
Тетрациклінантибіотики ІФА1849,00
Стрептоміцинантибіотики ІФА1849,00
Левоміцетин (Хлорамфенікол)антибіотики ІФА1849,00
Нітрофуран (АОZ)антибіотики ІФА1849,00
Нітрофуран (АМОZ)антибіотики ІФА1849,00
Вміст ГМОаналіз якісно570,00

*ціни варто уточнювати у бухгалтерії перед замовленням
МЧ – масова частка
ІФА – Імуноферментний аналіз

За статистичними даними 2015 року основними імпортерами українського меду були США, Європа (Німеччина, Польща, Іспанія, Латвія, Словаччина, Австрія, Білорусь), Туреччина, Росія. В кожній з цих країн свої вимоги до переліку показників на які їх цікавить проведення досліджень до ввезення продукції – з переліком від Вашого покупця, ви можете отримати вартість додаткових досліджень, що не входять до переліку за ДСТУ. Нижче наведено деякі з таких:

ДослідженняПоясненняВартість з ПДВ
ГХЦГα (альфа-ізомер)пестициди240,00
ГХЦГ β (бетта-ізомер)пестициди240,00
ГХЦГ γ (гамма-ізомер)пестициди240,00
ДДТпестициди240,00
ДДДпестициди240,00
ДДЕпестициди240,00
Метафоспестициди240,00
Гептахлорпестициди240,00
Карбофоспестициди240,00
Базудинпестициди240,00
Кумафоспестициди240,00
Амітразпестициди240,00
Сульфатіазолантибіотики ІФА1849,00
Сульфакванідінантибіотики ІФА1849,00
Сульфаніламідантибіотики ІФА1849,00
Сульфадіазинантибіотики ІФА1849,00
Сульфамеразинантибіотики ІФА1849,00
Сульфаметазінантибіотики ІФА1849,00
Сульфаметоксипірідазинантибіотики ІФА1849,00
Сульфаметоксозолантибіотики ІФА1849,00
Сульфадиметоксинантибіотики ІФА1849,00
Оксітетрациклінантибіотики ІФА1849,00
Хлортетрациклінантибіотики ІФА1849,00
Доксіциклінантибіотики ІФА1849,00
Семикарбазидантибіотики ІФА1849,00
Аминогидантоинантибіотики ІФА1849,00
Норсульфазолантибіотики ІФА1849,00

*вартість потрібно уточнювати до замовлення


Натуральний бджолиний мед – дар природи, що володіє чудовими смаковими і поживними якостями.

Цей висококалорійний продукт – цінне джерело вуглеводів, містить майже всі макро- і мікроелементи, ферменти, вітаміни, гормони, ефірні масла. Перераховані речовини знаходяться в меді в збалансованому співвідношенні, що робить їх властивості високоефективними і корисними для здоров’я людини.

Однак не будь-який натуральний мед може бути високоякісним, що тісно пов’язано з сучасним станом навколишнього середовища і технологією його отримання.

Світовий ринок меду є одним з найбільш глобалізованих ринків продовольства: з вироблених в світі 1,4 млн т меду на експорт відправляється близько 400 тис. Т. Мед є одним з найбільш часто фальсифікації харчових продуктів, оскільки ціни на нього в 5-10 разів вище, ніж на цукор та інші підсолоджувачі. У той же час мед, вироблений з порушенням санітарних норм (перш за все норм застосування ветеринарних препаратів), може становити небезпеку для здоров’я людини. З цієї причини з середини 1990-х років неухильно посилюються міжнародні вимоги до чистоти меду.

Практично всі розвинені країни не в змозі забезпечувати потреби свого населення в меді за рахунок власного виробництва і змушені робити це за рахунок імпорту. Головні імпортери меду, США, Німеччина і Японія, щорічно закуповують в інших країнах до 250 тис. Т меду. Країни – члени ЄС в сукупності імпортують 140-150 тис. Т.

За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) за 2015 рік, четвірка провідних виробників меду виглядає наступним чином: перше місце займає КНР, друге – Туреччина, третє – Україна.

У складі нашого підприємства функціонує одна з послуг нашої лабораторії, яка проводить вхідний контроль якості бджолиного меду.

Аналіз на антибіотики:

Устаткування лабораторії дозволяє виявляти наявність таких видів антибіотиків:

  • Стрептоміцін
  • Тетраціклін
  • Нітрофуран (А03, АМ03)
  • Левоміцетин

Стандартний комплекс досліджень включає:

  • Колір, Смак, Аромат, Консистенція, Кристалізація, Ознаки бродіння (органолептичні показнки)
  • МЧ Механічних домішок
  • Масова частка води, %
  • Діастазне число (до безводної речовини), од. Готе
  • Вміст гідроксиметил-фурфуролу (ГМФ), мг на 1 кг
  • Кислотність, міліеквіваленти гідроокису натрію (0,1 моль/дм3) на 1 кг

(відповідно таблиці вище 635 грн)

Додатково проводяться дослідження на:

  • Масова частка відновлюваних сахарів та Масова частка сахарози (до безводної речовини), %
  • Токсичні елементи, мг/кг (Свинець, Кадмій, Миш᾽як)
  • Пестициди, мг/кг (ДДТ, гексахлоран)
  • Показники радіаційної безпеки (стронцій, цезій)
  • Ураженість пліснявою
  • МЧ флавоноїдних сполук, %
  • МЧ воску
  • ГМО (якісно)

Також є можливість замовити радіологічний контроль. Відповідність фізико-хімічних показників перевіряється згідно з вимогами українського ДСТУ 4497: 2005 «Мед натуральний».

Для замовлення аналізу меду звертайтесь за телефоном : 

067-480-46-84

Читати далі Сертифікація меду, аналіз показників якості