Анализ арахісової пасти

До недавніх часів арахіс був лише бобовою рослиною, батьківщиною якої прийнято вважати Америку. Але на початку XX століття, стародавні племенам ацтеків, стали перетворювати обсмажені плоди арахісу в пастоподібний стан, так і з’явився в кулінарії новий вид ласощів – арахісова паста.
Ніжна і ароматна арахісова паста насичує організм енергією і збагачує його вітамінами. На сьогоднішній день на полицях супермаркетів можна знайти пасту з різними наповнювачами: шоколадна, з родзинками, курагою, але основною вимогою залишається якість продукту.
Провести аналіз на якість арахісової пасти, можливо в спеціалізованій лабораторії УСАП.
Основним критерієм безпеки арахісової пасти будуть важкі метали, мікотоксини, пестициди, радіологія.
[Table id = 215 /]Не виключено, що обов’язковим показником на європейському ринку, може стати аналіз арахісової пасти на ГМО.
Універсальні продукт, користується попитом у спортсменів і вегетаріанців, так як паста володіє необхідними білками, жирами, клітковиною, багата на мінерали і кислоти, які допомагають набирати зайві калорії і сприяють швидкому насиченню організму.
Батьки часто пасту використовують до ранкового сніданку школярів. Діти з задоволенням вживають арахісові солодощі з хрусткою булочкою як поживний перекус або просто ласощі.
Дієтологи попереджають – при частому вживанні пасти стабілізується робота травного тракту, зміцнюється імунна система, зменшується ризик серцево-судинних недуг.
Але необхідно також враховувати високу калорійність продукту, в 100 грамах міститься майже 600 калорій. Тому пастою не можна зловживати людям схильним до ожиріння. Всього пару ложок в день буде достатньо, щоб зміцнити організм комплексом мікроелементів: магній, цинк, залізо, фосфор, марганець, селен, і вітаміни: А, В, Е, РР.
Як і будь-який продукт, арахісова паста підлягає підтвердженню якості і безпеки, тому перевірити її можна в спеціалізованій лабораторії.