Анализ арахісової пасти

arahisovaya pasta 672x372 - Арахісова паста

До недавніх часів арахіс був лише бобовою рослиною, батьківщиною якої прийнято вважати Америку. Але на початку XX століття, стародавні племенам ацтеків, стали перетворювати обсмажені плоди арахісу в пастоподібний стан, так і з’явився в кулінарії новий вид ласощів – арахісова паста.

Ніжна і ароматна арахісова паста насичує організм енергією і збагачує його вітамінами. На сьогоднішній день на полицях супермаркетів можна знайти пасту з різними наповнювачами: шоколадна, з родзинками, курагою, але основною вимогою залишається якість продукту.

Провести аналіз на якість арахісової пасти, можливо в спеціалізованій лабораторії УСАП.

Основним критерієм безпеки арахісової пасти будуть важкі метали, мікотоксини, пестициди, радіологія.

[Table id = 215 /]

Не виключено, що обов’язковим показником на європейському ринку, може стати аналіз арахісової пасти на ГМО.

Універсальні продукт, користується попитом у спортсменів і вегетаріанців, так як паста володіє необхідними білками, жирами, клітковиною, багата на мінерали і кислоти, які допомагають набирати зайві калорії і сприяють швидкому насиченню організму.

Батьки часто пасту використовують до ранкового сніданку школярів. Діти з задоволенням вживають арахісові солодощі з хрусткою булочкою як поживний перекус або просто ласощі.

Дієтологи попереджають – при частому вживанні пасти стабілізується робота травного тракту, зміцнюється імунна система, зменшується ризик серцево-судинних недуг.

Але необхідно також враховувати високу калорійність продукту, в 100 грамах міститься майже 600 калорій. Тому пастою не можна зловживати людям схильним до ожиріння. Всього пару ложок в день буде достатньо, щоб зміцнити організм комплексом мікроелементів: магній, цинк, залізо, фосфор, марганець, селен, і вітаміни: А, В, Е, РР.
Як і будь-який продукт, арахісова паста підлягає підтвердженню якості і безпеки, тому перевірити її можна в спеціалізованій лабораторії.