Лабораторний аналіз йоду харчового

Йод – досить поширений хімічний елемент. Його присутність в продуктах харчування в тих чи інших концентраціях обумовлено природними причинами. Так само йод може бути доданий в продукти штучно, або введений в раціон в якості харчової добавки. Вміст йоду в раціоні особливо важливий для вагітних, годуючих матерів та новонароджених. Цей мікроелемент відіграє найважливішу роль в обміні речовин.

Однією з умов конкурентоспроможності виробника і постачальника харчових добавок є випуск якісної продукції. Проведений УСАП лабораторний аналіз харчової добавки йоду – запорука впевненості в безпеці, так як зробити такий аналіз можливо лише в спеціалізованій лабораторії.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих дня
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

Нормативні документи

  • ДСТУ-4816:2007, Технічні умови.
АНАЛІЗ Йоду (харчового)
ціна з пдв
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)
89,47
Мідь (Cu)89,47
Цинк (Zn)89,47
Арсен(миш'як -As)89,47
Ртуть (Hg)89,47
Свинец (Pb)89,47
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90

Йод харчовий бере участь в синтезі гормонів щитовидної залози. Ці гормони регулюють енергетичний обмін в клітинах, регулюють синтез білка і, зокрема, різних ферментів. У новонароджених гормони щитовидної залози відповідають за розвиток скелета, головного мозку і спинного мозку. У харчових добавках йод найчастіше знаходиться в вигляді калію йодиду і натрію йодиду. Препарати йоду приймати без контролю фахівця небезпечно. Передозування може призвести до непоправних наслідків для здоров’я. Дефіцит йоду не менш небезпечний і може призвести до порушення синтезу гормонів і обміну речовин в цілому.

Підтвердження якості харчових добавок – необхідна умова для учасників ринку. Харчові добавки з документально підтвердженою якістю користуються стабільним попитом. Наявність у фірми-постачальника інформації про проведені дослідження якості, формують позитивний імідж відповідального бізнес партнера. Аналіз якості, згідно із законодавством, повинен проводиться акредитованою лабораторією.

Лабораторія УкрСпецАгроПродукт проводить комплексні лабораторні дослідження харчого йоду на відповідність стандартам якості.

Основні вимоги до безпечності харчового йоду:

  • аналіз токсичних елементів. (Важкі метали – кадмій, мідь, цинк, миш’як, ртуть, свинець);
  • аналіз радіологічних показників (питома активність цезію-137 і стронцію-90).

Сукупність цих показників дозволяє судити про безпеку харчового йоду, яку можна підтвердити тільки в лабораторних умовах.

  • Лабораторія УкрСпецАгроПродукт – це сертифіковані методики виконання вимірювань, новітнє лабораторне обладнання, висококваліфікований і підготовлений персонал. Такий підхід дозволяє виконати найскладніші дослідження в стислі терміни і з високою точністю.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.