Лабораторний аналіз хліба пшеничного
Хліб завжди залишається символом миру і дружби народів. Хліб є основним продуктом харчування. Він супроводжує людину з давніх часів. З’являється в раціоні з самого дитинства і залишається там до старості. Хлібобулочні вироби – джерело рослинного білка, вуглеводів, мінералів, вітамінів.
Обсяги виробництва хліба стабільно ростуть, якісний хліб користується великим попитом. В умовах конкурентної боротьби, виробники і постачальники якісної продукції завжди виграють. Проведений компанією УСАП лабораторний аналіз хліба служить доказом впевненості в його безпеці.
- Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
- Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
- Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів.
- Замовник на руки отримує документ державного зразка – протокол випробувань.
НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ
- ДСТУ – 2903:2005, Технічні умови.
АНАЛІЗ Хлібців хлібних (сухі сніданки) | ціна з пдв |
---|---|
Органолептичні показники (колір, запах, смак, структура) | 82,00 |
Масова частка вологи, % | 220,00 |
М.ч. жиру | 292,00 |
М.ч. кухонної солі | 90,00 |
Токсичні елементи | |
Кадмій (Cd) | 108,80 |
Мідь (Cu) | 108,80 |
Цинк (Zn) | 108,80 |
Арсен(миш'як -As) | 108,80 |
Ртуть (Hg) | 108,80 |
Свинец (Pb) | 108,80 |
Вміст радіології | |
Питома активність Цезію-137 | 420,00 |
Питома активність Стронцію-90 | |
Мікробіологічні показники | |
Кількість мезофільних аеробних і факультативно- анаеробних мікроорганізмів, КУО в 1 г (МАФАМ) | 280,00 |
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи), в 0,1 г (БГКП) | 280,00 |
Патогенні мікроорганізми, а також бактерії роду Сальмонела, в 50 г | 280,00 |
Сульфітредукувальні клостридії, в 0,01 г | 280,00 |
Плісняві гриби, КУО в 1 г | 280,00 |
Staph. aureus в 1 г | 280,00 |
Білий хліб випікають з борошна високого очищення, звільненого від висівок і зародків, тому у нього більш однорідний смак і більший термін зберігання. У чорному ж хлібі міститься більша кількість цінних поживних речовин, але у нього підвищена кислотність. Вуглеводів в хлібних виробах від 40 до 50%. Здебільшого це крохмаль. Клітковини набагато менше – приблизно 1%. Білкова цінність хліба невелика, рівень білка варіюється від 5 до 8%. Вміст жирів незначний. Вміст вітамінів і мінеральних речовин залежать від якості використовуваного борошна. Чим якісніше борошно, тим менше в хлібі вітамінів і мінералів.
Якість хліба нормується законодавчо. Виробники та постачальники хлібобулочних виробів зобов’язані виробляти і поставляти продукцію, що відповідає нормам. Виділяють органолептичні і фізико-хімічні показники якості хліба та хлібобулочних виробів.
органолептичні:
- зовнішній вигляд
- стан кірки
- стан м’якушки
- смак і запах
Фізико-хімічні:
- пористість
- кислотність
- вологість
На дані ознаки мають великий вплив використовувана сировина, умови виробництва, переробки та зберігання хліба. Лабораторія УкрСпецАгроПродукт проведе дослідження на безпеку хліба пшеничного згідно ДСТУ, а саме на:
– токсичні елементи;
– мікотоксини;
– пестициди;
– радіологію;
– ГМО.
Наш висококваліфікований і підготовлений персонал проводить роботи відповідно сертифікованим методикам виконання вимірювань, новітньому лабораторному аналітичному обладнанню, що дозволяє виконати дослідження з високою точністю.
- Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
- Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
- Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.