Лабораторний аналіз хліба пшеничного

Хліб завжди залишається символом миру і дружби народів. Хліб є основним продуктом харчування. Він супроводжує людину з давніх часів. З’являється в раціоні з самого дитинства і залишається там до старості. Хлібобулочні вироби – джерело рослинного білка, вуглеводів, мінералів, вітамінів.

Обсяги виробництва хліба стабільно ростуть, якісний хліб користується великим попитом. В умовах конкурентної боротьби, виробники і постачальники якісної продукції завжди виграють. Проведений компанією УСАП лабораторний аналіз хліба служить доказом впевненості в його безпеці.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів.
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ – 2903:2005, Технічні умови.
АНАЛІЗ Хлібців хлібних (сухі сніданки)ціна з пдв
Органолептичні показники (колір, запах, смак, структура)
82,00
Масова частка вологи, %
220,00
М.ч. жиру
292,00
М.ч. кухонної солі90,00
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)89,47
Мідь (Cu)
89,47
Цинк (Zn)
89,47
Арсен(миш'як -As)
89,47
Ртуть (Hg)89,47
Свинец (Pb)89,47
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137420,00
Питома активність Стронцію-90
Мікробіологічні показники
Кількість мезофільних аеробних і факультативно- анаеробних мікроорганізмів, КУО в 1 г (МАФАМ)280,00
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи), в 0,1 г (БГКП)280,00
Патогенні мікроорганізми, а також бактерії роду Сальмонела, в 50 г280,00
Сульфітредукувальні клостридії, в 0,01 г280,00
Плісняві гриби, КУО в 1 г280,00
Staph. aureus в 1 г280,00

Білий хліб випікають з борошна високого очищення, звільненого від висівок і зародків, тому у нього більш однорідний смак і більший термін зберігання. У чорному ж хлібі міститься більша кількість цінних поживних речовин, але у нього підвищена кислотність. Вуглеводів в хлібних виробах від 40 до 50%. Здебільшого це крохмаль. Клітковини набагато менше – приблизно 1%. Білкова цінність хліба невелика, рівень білка варіюється від 5 до 8%. Вміст жирів незначний. Вміст вітамінів і мінеральних речовин залежать від якості використовуваного борошна. Чим якісніше борошно, тим менше в хлібі вітамінів і мінералів.

Якість хліба нормується законодавчо. Виробники та постачальники хлібобулочних виробів зобов’язані виробляти і поставляти продукцію, що відповідає нормам. Виділяють органолептичні і фізико-хімічні показники якості хліба та хлібобулочних виробів.

органолептичні:

  • зовнішній вигляд
  • стан кірки
  • стан м’якушки
  • смак і запах

Фізико-хімічні:

  • пористість
  • кислотність
  • вологість

На дані ознаки мають великий вплив використовувана сировина, умови виробництва, переробки та зберігання хліба. Лабораторія УкрСпецАгроПродукт проведе дослідження на безпеку хліба пшеничного згідно ДСТУ, а саме на:

– токсичні елементи;

– мікотоксини;

– пестициди;

– радіологію;

– ГМО.

Наш висококваліфікований і підготовлений персонал проводить роботи відповідно сертифікованим методикам виконання вимірювань, новітньому лабораторному аналітичному обладнанню, що дозволяє виконати дослідження з високою точністю.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.