Аналіз кокосового масла

Завдяки натуральному походженню і відносній дешевизні, кокосове масло широко застосовується в миловарінні, в косметології і в харчовому виробництві. Сучасні підприємства, що впровадили в виробничий процес систему ХАССП, повинні використовувати тільки перевірену сировину, що відповідає суворим стандартам якості. Виробники і рітейлери кокосового масла в свою чергу зобов’язані надати сертифікат відповідності на сировину, який підтверджує якість і безпеку. Оформлення цього документа можливе тільки після проведення повного лабораторного дослідження. Сертифікована сировина викликає довіру промисловців і споживачів, дозволяє вивести продукт на світовий рівень. Це дає очевидні переваги у вигляді зростання продажів і підвищення іміджу.
Особливості аналізу кокосового масла
Розрізняють декілька способів виробництва кокосового масла: холодне і гаряче пресування. Найчастіше його отримують гарячим віджиманням підсушеної м’якоті кокосового горіха. Цим способом вдається підвищити частку видобутої олії, проте втрачається частина корисних компонентів, зникає характерний солодкуватий смак і аромат продукту. Недорогий за собівартістю продукт гарячого віджиму широко застосовують в харчовій промисловості.
Метод холодного віджиму застосовується рідше, так як при цьому способі вдається витягти тільки 10-12% масла з висушеної копри. Отримане методом холодного пресування кокосове масло вважається корисним і коштує набагато дорожче аналога. У цьому продукті дбайливо зберігаються вітаміни, антиоксиданти, поліненасичені жирні кислоти. Тому кокосове масло холодного віджиму вважається цінною речовиною і застосовується в косметології, фармацевтиці і в медицині.
Перевірити якість кокосового масло можна тільки завдяки точному лабораторному дослідженню, яке дозволить дізнатися про склад продукту і виявить його цінність.
У лабораторії УСАП ви зможете перевірити продукцію за основними показниками якості кокосового масла
- Органолептичні показники: колір, смак, прозорість
- Кислотне число олії, мг КОН / г,
- МЧ Вологи, летючі речовини в маслі,% ,
- Масова частка не жирових домішок в маслі,%
- Йодне число олії, г J2 / 100г
А також, показниками безпеки кокосового масла:
- Токсичні елементи: Свинець ( Pb ) Кадмій ( Cd ) Арсен (миш’як – As ) Ртуть ( Hg ) Мідь ( Cu ) Цинк ( Zn ) Залізо ( Fe )
- Мікотоксини : Афлатоксин В1; зеараленон ;
- Пестициди ДДТ; ГХЦГгама -ізомер (гексахлоран) Гептахлор (ФОП)
- З те, що бере радіології
- Питома активність цезію-137
- Питома активність стронцію-90
- Генетично модифікований організм (ГМО)
Аналіз кокосового масла в лабораторії УСАП
Ми надаємо широкий спектр послуг з лабораторних досліджень, сертифікації систем менеджменту і продукції, а також з організації, акредитації та атестації лабораторій.
Наші постійні клієнти – великі промислові підприємства України – високо оцінюють переваги співпраці:
- акредитована лабораторія – гарант достовірного результату дослідження;
- повний спектр досліджень сировини і продукції;
- оснащення сучасним високоточним обладнанням;
- кваліфікований досвідчений персонал;
- оперативність в роботі і комунікації з замовником.
Якщо ви хочете скоротити витрати на дослідження, для вас важливі швидкість і надійність результатів, звертайтеся до лабораторії УСАП.