Аналіз якості соєвої олії

Soevoe maslo polza i vred  lechebnie svojstva produkta - Соєва олія

Соєва олія дуже популярна в Європі, Америці, Китаї, і на сьогоднішній день зайняла одну з позицій Українського споживача.
Олія ділитися на рафіновану і нерафіновану. З огляду на унікальний склад продукту, який містить комплекс вітамінів групи B, E, F, K, холін, мінеральні сполуки (залізо, мідь, магній, калій, кальцій, цинк) корисні жири, покупці бажають підтвердити корисні властивості продукту.
Це можна зробити тільки в лабораторних умовах,
«УкрСпецАгроПродукт» може надати повний комплекс досліджень, згідно регламентованих державних стандартів.

Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.

Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.

Терміни проведення робіт – від 2-х до п’яти робочих днів.

Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ГОСТ (ДСТУ) – 4534: 2006, Технічні умови
АНАЛІЗ Олії соєвої
ціна з пдв
Органолептичні показники: запах, смак і колір
82,00
Масова частка нежирових домішок в олії , %
320,00
МЧ Вологи, леткі речовини в олії , %,
220,00
Кислотне число олії , мг КОН/г,
290,00
Пероксидне число олії ½ О ммоль/кг
290,00
Масова частка фосфоровмісних речовин в олії , %, у перерахунку на стеароолеолецитин, у перерахунку на Р2О5
340,00
Колірне число олії, мг йоду (колірність)
380,00
Йодне число олії,280,00
Масова частка неомильних речовин в олії %
220,00
Показники безпеки
Сума афлатоксинів (В1; B2; G1; G2)
564,00
Токсичні елементи: Свинец (Pb);
1618,00
Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол,
Пестициди: ГХЦГ гама-ізомер, ДДТ, Гептахлор(ФОП)
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Соєва олія – продукт переробки бобового насіння, виробництво якого зародилося в Східній Азії. На сьогоднішній день в Україні вироблятиметься понад 30-ти видів рослинних олій.
Які відрізняються по жиро-кислотному складу, органолептичним показникам.
Олію класифікують на рафіновану і нерафіновану.
Сира соєва олія має коричневий колір з зеленуватим відтінком, після рафінації – світло-жовтий.
Унікальний склад соєвої олії приносить людському організму неоціненну користь, як при внутрішньому застосуванні, так і при зовнішньому.
Продукт широко застосовують в оздоровчих цілях, він корисний для головного мозку, зору, нервової системи людини. Олію рекомендують дієтологи при постійному навантаженні ЦНС і мозку як дітям так і дорослим.
Але як же переконатися в якості і корисності придбаного продукту?  У цьому може допомогти акредитована лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт», сучасне обладнання та кваліфікований персонал, проведе всі необхідні дослідження згідно з державними нормативними документами.
В державних стандартах, чітко прописані основні норми щодо якості та безпеки соєвої олії, тому кожен виробник зобов’язаний підтвердити відповідність свого продукту в лабораторних умовах.
Згідно українських стандартів, до основних вимог показників якості відносять:

  • вологість,
  • білок,
  • олійність,
  • смітна домішка,
  • олійна домішка,
  • зараженість шкідниками.

На сьогоднішній день в сучасному аграрному бізнесі не обійтися без добрив, та пестицидів, які внаслідку впливають на кінцевий продукт.
Тому важливо перевірити соєву олію на показники безпеки:

  • токсичні елементи,
  • мікотоксини,
  • пестициди,
  • радіаційного фону.

При експорті соєвої олії, потрібно перевірити продукт на наявність ГМО.