Лабораторний аналіз продуктів переробки томатів

Томатна паста, різні соуси, а так само інші консерви з використанням томатів відносять до продуктів їх переробки. Томатна паста, соуси відносяться до концентрованих томатних продуктів, тоді як консерви, що містять безпосередньо плоди томатів, відносяться до натуральних. Підтвердити якість продуктів переробки томатів – завдання будь-якого поважаючого себе виробника і постачальника. Лабораторія УСАП в стислі терміни проведе лабораторний аналіз продуктів переробки томатів з видачею протоколу державного зразка.

  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  3. Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

ДСТУ – 5081-2008, Технічні умови.

АНАЛІЗ Томатної пасти ціна з пдв
Органолептика (зовнішній вигляд)
82,00
Нітрати
198,00
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)
89,47
Мідь (Cu)
89,47
Цинк (Zn)
89,47
Арсен(миш'як -As)89,47
Ртуть (Hg)
89,47
Свинец (Pb)
89,47
Олово
89,47
Пестициди, по десампіну
Гептахлор
205,33
Метафос
205,33
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Натуральні консерви з томатів є бланшованими і укладеними в банки овочами, залитими розсолом, маринадом або томатним соком, закупорені та стерилізовані.

До концентрованих томатних продуктів відносять томатне пюре, томатну пасту, різні соуси, сухий томатний порошок. Пюре і пасту виготовляють з протертих томатів, підготовлену масу уварюють до необхідної концентрації. Томатна паста містить від 25 до 40% сухої речовини, томатне пюре – від 12 до 20%. Томатні соуси виготовляють зі свіжих томатів або з концентрованих томатних продуктів з додаванням спецій, цукру, оцту.

Як томатні консерви, так і концентровані томатні продукти повинні пройти лабораторний аналіз і отримати документальне підтвердження своєї якості. Аналіз продуктів переробки томатів має спрямованість у першу чергу на дослідження їх безпеки для споживача. Провівши аналіз якості томатної продукції, виробник і постачальник формує свою позитивну ділову репутацію.

Лабораторний аналіз якості консервованих томатів і концентрованих томатних продуктів включає великий набір показників. Найбільш вагомий внесок у рівень якості продуктів переробки томатів вносять такі показники:

  • Органолептичні (колір, смак, запах)
  • Нітрати

Не менш важливим фактором буде визначення безпеки продукту на наявність:

Важких металів:

  • Пестицидів
  • Вміст ГМО
  • Радіаційний фон.

Перераховані вище показники якості встановлюються тільки шляхом проведення лабораторного аналізу. Лабораторія підприємства УкрСпецАгроПродукт готова надати послуги з аналізу якості продуктів переробки томатів з видачею протокола проведення аналізу.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.