Лабораторний аналіз цукру

Цукор – харчовий продукт, відомий кожному. Він відрізняється високою харчовою та енергетичною цінністю. Цукор швидко засвоюється в організмі і є засобом швидкого відновлення сил. Крім безпосереднього вживання цукор використовується в кондитерській, хлібобулочної промисловості, при виготовленні консервів, напівфабрикатів, соків. Партії цукру, з підтвердженою лабораторними дослідженнями якістю, знайдуть свого покупця в найкоротші терміни і за досить вигідною для виробника ціною. Якість цукру необхідно контролювати як на етапі його виробництва, так і на етапі реалізації.

Підтвердити якість і безпеку цукру можливо лише в спеціалізованих лабораторіях.

  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  3. Терміни проведення лабораторних досліджень – від 2 – х до п’яти робочих днів.
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ-4623:2006, Технічні умови.
АНАЛІЗ Цукру білогоціна з пдв
Органолептичні показники (колір,смак,зовнішній вигляд,чистота розчину)82,00
Фізико-хімічні показники КРИСТАЛІЧНОГО цукру
Масова частка вологи,
- кристалічного цукру
- сахарози для шампанського
- цукрової пудри
265,00
Масова частка золи (в перерахуванні на суху речовину)
210,00
Кольоровість в розчині82,00
Масова частка феродомішок
140,00
Фізико-хімічні показники ПРЕСОВАНОГО цукру
Масова частка вологи220,00
Масова частка золи
210,00
Кольоровість
82,00
Масова частка феродомішок140,00
Мікробіологічні показники
Кількість мезофільних аеробних і факультативно анаероб-них мікроорганізмів, КУО в 1 г
280,00
Плісеневі гриби, КУО в 1 г280,00
Дріжджі, КУО в 1 г
280,00
Бактерії групи кишкових паличок (коліформи) в 1 г
280,00
Патогенні мікроорганізми, в тому числі бактерії роду
Salmonella, в 25 г
280,00
Токсичні елементи
Ртуть
89,47
Миш’як
89,47
Свинець
89,47
Кадмій
89,47

Для виробництва цукру найчастіше використовується цукровий буряк і цукровий очерет. Залежно від способу виробництва виробляється цукор-пісок, цукор-рафінад, пудра. Цукор-пісок виробляється для харчових цілей і, окремо, для промислової переробки. Цукор-рафінад отримують з цукру-піску.

Показники якості цукру визначаються за такими показниками як:

  • органолептика (колір, смак, зовнішній вигляд, чистота розчину)
  • Масова частка золи
  • волога
  • зола

За безпеку цукру відповідають:

  • токсичні елементи
  • радіологія
  • ГМО
  • Мікробіологія

Якісний цукор-пісок сухий на дотик, без сторонніх домішок, грудок. Білого кольору, солодкий, без сторонніх присмаків. Цукор-рафінад повинен бути чистим, не мати домішок, білого кольору, плям і посто роннего присмаку бути не повинно.

Вимоги до загальних вимог якості та безпеки цукру фіксуються державними стандартами України.

Недотримання цих вимог може призвести до втрати бізнес-репутації і падінням обсягів продажів і виробництва. У будь-якому випадку, вартість цукру безпосередньо залежить від його якості, підтвердженої документально. 

Відповідальний виробник повинен розуміти, що від того, наскільки точно він відповідає букві закону, залежить майбутнє його виробництва.

Лабораторія компанії УкрСпецАгроПродукт проводить комплексні дослідження якості цукру.

На підставі відомостей, отриманих в результаті процедури лабораторного аналізу якості зразків цукру, можна зробити висновок про безпеку партії і можливості її використання.

За результатами дослідження замовник отримує на руки протокол – документ, підтверджуючий якісні характеристики цукру, дає впевненість, як продавцеві, так і покупцеві.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.