Аналіз вівсяних пластівців

b9a6cdaf 672x372 - Вівсяні пластівці

Вівсяну кашу, або як прийнято зараз називати «пластівці», оцінюють найкориснішою кашею серед інших.
Овес унікальний своїми лікувальними властивостями, його рекомендують приймати в щоденному раціоні, як дорослим, так і дітям для приготування супів і каш. Вівсянка легко втамує почуття голоду на тривалий час, особливо це практикують в дієтичному харчуванні, її так само використовуються для отримання харчових концентратів і консервів.
В супермаркетах ви зможете знайти широкий асортимент як вітчизняного виробника так і імпортерів, і часом важко зробити правильний вибір.
Підтвердити аналіз якості вівсянки можливо лише в спеціалізованих лабораторіях.
УкрСпецАгроПродукт пропонує свої послуги, де ви зможете оцінити якість і безпеку вівсяних пластівців.
За безпеку продукції, а саме токсичність вівсянки можуть відповідати такі показники:

Фізико-хімічні показники розварюваності, оргаголептика, кислотність і вологість, які регламентуються в нормативних документах ДСТУ, ТУ на кожен підвид продукції окремо.
На сьогоднішній день крупу розділили на три види:

Екстра №1, пластівці з цільного зерна, максимальні за розміром зазвичай варяться більше 15 хвилин, але є найкориснішими, максимально зберігають вітаміни, клітковину і макроелементи.

Екстра №2, пластівці дрібного розміру виготовляють з різаного зерна. Готуються вони швидше, але кількість корисних речовин – клітковини, після подрібнення зменшується.

Екстра №3, дрібні пластівці у вигляді розрізаної пластини. Блюдо швидкого приготування 1-2 хвилини, кількість корисних елементів мінімальна, але її часто рекомендують приймати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, коли груба клітковина може нашкодити.

Якісні добірні пластівці мають світлий, кремовий відтінок, без домішок і лушпиння.
При лабораторній перевірці вівсяних пластівців виділяють наступний перелік домішок:

  • мінеральна домішка,
  • органічна домішка,
  • насіння рослин,
  • зіпсовані пластівці,
  • шкідлива домішка, що вказує на чистоту каші.

Якщо в зернах відчувається запліснілий, прогірклий запах – це говорить про те, що кашу зберігали занадто довгий час в неправильних умовах і вона зіпсувалася.
Провести повний аналіз вівсяних пластівців Вам допоможе спеціалізована лабораторія від УкрСпецАгроПродукт.