Лабораторний аналіз сої

Сою відносять до сімейства Бобові або Метеликові. Плід-боб містить кілька насінин, що не мають ендосперму. Як і інші представники цього сімейства, насіння сої мають схильність до побуріння після одинадцяти-дванадцяти місяців після збору врожаю. Колір насіння і його однорідність мають велике значення при оцінці якості сої. Показники якості насіння сої є найважливішим параметром для визначення ринкової вартості цього продукту, тому підтвердження якості в лабораторних умовах - це запорука успіху виробника і споживача.
  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт - від 2-х до п'яти робочих днів
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка - Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ-4964:2008, технічні умови
[table id=123 /] Соя - найпоширеніша культура серед зернобобових та олійних. Насіння сої використовуються в якості сировини для величезної кількості харчових продуктів. Велике її значення у виготовленні замінників м'яса і молочних продуктів. Насіння сої багаті білком, різними вітамінами і мікроелементами. Соя використовується так само в кормових і технічних цілях. Склад сої унікальний і багатий на вміст:
  • Вітамінів групи В (В1, В2, РР, В4, В5, О 6, В9) бета каротин (вітамін А), вітаміни С, Е, Н.
  • Мікроелементів: натрій, калій, магній, калій, фосфор, залізо, йод, бор, цинк.
З огляду на затребуваність сої на ринку її успішно вирощують в Україні, але особливу увагу приділяють не тільки якісними показниками, але і безпеці даного продукту, так як ринок переповнений соєю з наявністю вмісту ГМО. При продажу та купівлі сої потрібно надати документ якості і безпеки, найчастіше це протокол випробувань акредитованої лабораторії. Протокол видається на підставі державних норм, які регламентуються державними документами. Основними критеріями якості є:
  • Вологість
  • Масова частка білка в перерахунку на суху речовину
  • Масова частка жиру
  • Сміттєва домішка
  • Олійна домішка
  • Зараженість шкідниками
За безпекою сої відповідають такі показники: - важкі метали, мікотоксини, пестициди, наявність радіації і ГМО. Лабораторний аналіз сої, згідно із законодавством, повинен виконуватись акредитованими лабораторіями. Статус акредитованої підтверджує, що лабораторія працює по сертифікованим методиками, має високоточне аналітичне обладнання і підготовлений персонал. Якість соєвого насіння має контролюватися на всіх етапах виробництва, транспортування та реалізації. Насіння з документально підтвердженим якістю має більш високу ціну, а значить, виробник такої сої отримає більшу вигоду. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» - гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат. Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників. Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.

Наш партнер vcs.net.ua