Лабораторний аналіз сої

Сою відносять до сімейства Бобові або Метеликові. Плід-боб містить кілька насінин, що не мають ендосперму. Як і інші представники цього сімейства, насіння сої мають схильність до побуріння після одинадцяти-дванадцяти місяців після збору врожаю. Колір насіння і його однорідність мають велике значення при оцінці якості сої. Показники якості насіння сої є найважливішим параметром для визначення ринкової вартості цього продукту, тому підтвердження якості в лабораторних умовах – це запорука успіху виробника і споживача.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2-х до п’яти робочих днів
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

Методика на лабораторний аналіз сої

АНАЛІЗ СоїЦІНА
Вологість, %,
220,00
МЧ сирого протеїну у перерахунку на суху речовину (білок)410,00
МЧ олії у перерахунку на суху речовину (олійність)292,00
Смітна домішка, %(мінеральна домішка, органічна домішка, шкідлива домішка, зіпсоване насіння, сажкові зерна (шкідлива домішка), фузаріозні зерна)
227,00
Олійна домішка: бите, давлене, поїдене шкідниками, проросле, пошкоджене, недозріле насіння, захоплене морозом, повністю або частково обрушене, пошкоджене рослиноїдними клопами)
227,00
Зараженість шкідниками
227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен(миш'як - As); Ртуть (Hg); Мідь (Cu).1618,00


Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол.
Пестициди: ГХЦГ гама-ізомер, ДДТ, Гептахлор(ФОП)
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Соя – найпоширеніша культура серед зернобобових та олійних. Насіння сої використовуються в якості сировини для величезної кількості харчових продуктів. Велике її значення у виготовленні замінників м’яса і молочних продуктів. Насіння сої багаті білком, різними вітамінами і мікроелементами. Соя використовується так само в кормових і технічних цілях.

Склад сої унікальний і багатий на вміст:

  • Вітамінів групи В (В1, В2, РР, В4, В5, О 6, В9) бета каротин (вітамін А), вітаміни С, Е, Н.
  • Мікроелементів: натрій, калій, магній, калій, фосфор, залізо, йод, бор, цинк.

З огляду на затребуваність сої на ринку її успішно вирощують в Україні, але особливу увагу приділяють не тільки якісними показниками, але і безпеці даного продукту, так як ринок переповнений соєю з наявністю вмісту ГМО.

При продажу та купівлі сої потрібно надати документ якості і безпеки, найчастіше це протокол випробувань акредитованої лабораторії.

Протокол видається на підставі державних норм, які регламентуються державними документами.

Основними критеріями якості є:

  • Вологість
  • Масова частка білка в перерахунку на суху речовину
  • Масова частка жиру
  • Сміттєва домішка
  • Олійна домішка
  • Зараженість шкідниками

За безпекою сої відповідають такі показники:

 важкі метали, мікотоксини, пестициди, наявність радіації і ГМО.

Лабораторний аналіз сої, згідно із законодавством, повинен виконуватись акредитованими лабораторіями. Статус акредитованої підтверджує, що лабораторія працює по сертифікованим методиками, має високоточне аналітичне обладнання і підготовлений персонал.

Якість соєвого насіння має контролюватися на всіх етапах виробництва, транспортування та реалізації. Насіння з документально підтвердженим якістю має більш високу ціну, а значить, виробник такої сої отримає більшу вигоду.

Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.

Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.