Україна вже протягом кількох років поставляє найкращі сорти яблук. В середньому українські садівники збирають щороку понад 1 млн тонн врожаю. Значна його частина задовольняє потреби внутрішнього ринку, а решта відправляється на експорт. Щоб задовольнити стрімко зростаючи потреби ринку, аграрії використовують сучасні добрива для обробки дерев з метою збільшення обсягів врожаю. Готові плоди також обробляють різними речовинами для тривалого зберігання. З огляду на сучасні тенденції, споживач завжди ставить під питання безпечність продукту.
Збільшення обсягів продажів, освоєння нових ринків, підтримка довіри внутрішнього споживача спонукають виробників пильно контролювати показники якості свіжого яблука. Дослідити їх можна, звернувшись до спеціалізованої лабораторії.
Лабораторія “УкрСпецАгроПродукт” акредитована відповідно до вимог Національного агентства України: Атестат № 2Н1045 ДСТУ ISO/IEC 17025. Проводить аналіз показників безпеки та якості готових плодів (яблук) згідно з вимогами ДСТУ 7075:2009 “Яблука свіжі для промислового переробляння. Загальні технічні умови” та ДСТУ 8133:2015 Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови”.
Спеціалісти УСАП проводять такі операції по перевірці якості свіжих яблук:
Ці аналізи дозволяють розділити яблука за категоріями якості, підтвердити безпечність продукту.
Терміни проведення робіт - від 2-х до 5 робочих днів.
За результатами випробувань видається документ державного зразка - Протокол випробувань.
Відбір проб: параметри та умови
Для проведення лабораторного аналізу яблук слід здійснити відбір проб. Для свіжих фруктів існує певний порядок.
Якщо яблука упаковані в тару (ящики або сітки), відбір проводиться випадковим чином в такому порядку:
Якщо партія перевищує 1 тис. ящиків, відбирається додатково по 1 одиниці з кожної сотні.
Якщо яблука зберігаються без пакування, відбираються точкові проби (не менше 5), які формують об'єднану пробу. Її маса залежить від загальної маси партії:
Об'єднані проби відбирають з різних місць (зверху, знизу, зсередини). Загальна вага такої проби - 1 кг.
Лабораторні проби упаковують таким чином, щоб зберегти властивості та якість яблук. Тару маркують етикеткою, на якій вказують:
Лабораторія УСАП надає послуги по всій території України.
Етапи співпраці наступні:
Лабораторія УСАП - надійний та довгостроковий партнер, який надає послуги дослідження показників безпеки та якості яблук з 2013 року. Наша компетентність та якість роботи підтверджені акредитацією в НААУ, та численними позитивними відгуками клієнтів, більшість з яких вже стали постійними партнерами.
Кожному замовнику ми гарантуємо:
Цінова політика лабораторії є конкурентною завдяки довірі постійних замовників.
Компанія УСАП надає лабораторні послуги українським виробникам, імпортерам та експортерам, аграрним холдингам, фермерським господарствам, приватним підприємцям, торговим представництвам, а також іншим зацікавленим особам та організаціям.
Для отримання докладної консультації щодо лабораторних досліджень якості та безпечності свіжих яблук, звертайтеся до наших менеджерів будь-яким зручним способом або замовте зворотний дзвінок.