Аналіз яблука свіжого

Україна вже протягом кількох років поставляє найкращі сорти яблук. Затребуваність ринку стрімко зростає, в зв'язку з цим аграрії використовують сучасні добрива для обробки дерев, щоб збільшити приріст врожаю. Точно також не оминають увагою і готові плоди, які обробляють для тривалого зберігання. З огляду на сучасні тенденції, покупець завжди ставить під питання безпеку продукту. Лабораторія УСАП, проведе аналіз готових плодів (яблук) на показники якості і безпеки, згідно державного стандарту якості.
  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт - 2-5 робочих днів;
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка - Протокол випробувань.

Методика аналізу яблука свіжого

  • ГОСТ (ДСТУ) - 7075: 2009
  • Технічні умови
[table id=149 /] В середньому українські садівники збирають щороку понад 1 млн тонн яблук. Значна частина цього врожаю задовольняє потреби внутрішнього ринку, а решта відправляється на експорт. Збільшення обсягів продажів, освоєння нових ринків, підтримка довіри у внутрішнього споживача змушують виробників пильно контролювати показники якості свіжого яблука. Зробити це можна, звернувшись в спеціалізовану лабораторію.

УСАП: параметри оцінки якості свіжих яблук

Компанія УСАП проводить лабораторну оцінку якості свіжих яблук, керуючись приписами і нормативними показниками, представленими в національних стандартах України. Згідно з ним, співробітники УСАП проводять такі операції по вивченню якості свіжих яблук:
  • Оцінюють органолептичні показники. Якісними вважаються цілі, рівні й свіжі плоди, на яких немає видимих механічних пошкоджень. Оцінюється їх зовнішній вигляд: яскравість кольору, аромат і пружність, запах, смак.
  • Проводять хімічний аналіз яблук, визначивши вміст нітратів і пестицидів.
  • Проводять дослідження яблука на важкі метали: визначать рівень наявності свинцю, міді, кадмію, ртуті, цинку та миш'яку. Крім того, вивчать частку радіонуклідів (цезію та стронцію) у плодах.
  • Визначать ГМО кількісно і якісно.
Ці аналізи дозволять розподілити яблука за категоріями якості, підтвердять безпечність продукту, який потрапляє на стіл українського споживача.

Відбір проб яблука: параметри і умови

Для проведення лабораторного аналізу яблук слід зробити відбір проб. Для свіжих фруктів є свій порядок відбору. Відбір проводиться попартійно. Якщо яблука упаковані в тару (ящики або сітки), тоді відбір проводиться випадковим чином в такому порядку:
  • в партії до 50 ящиків відбирають 3 пакувальні одиниці;
  • в партії до 100 ящиків - 5 одиниць;
  • в партії від 101-300 ящиків - 7 одиниць;
  • в партії до 500 ящиків - 9 одиниць;
  • в партії до 1 тис. ящиків - 10 одиниць.
Якщо партія перевищує 1 тис. ящиків, тоді відбирається додатково по 1 одиниці з кожної сотні. Якщо яблука зберігаються без упаковки, тоді відбираються точкові проби (не менше 5), які формують об'єднану пробу. Її маса залежить від загальної маси партії:
  • до 200 кг вилучити 10 кг;
  • до 500 кг - 20 кг;
  • до 1 тис. кг - 30 кг;
  • до 5 тис. кг - 60 кг;
  • від 5 тис. кг - 100 кг.
Об'єднані проби відбирають з різних місць (зверху, знизу, з середини). Загальна вага такої проби - 1 кг. Лабораторні проби упаковують таким чином, щоб зберегти властивості і якість яблук. Тару маркують етикеткою, де вказують:
  • найменування продукції, сорт;
  • виробника;
  • дата і час відбору проб;
  • номер партії;
  • номер протоколу відбору проб;
  • дані того, хто проводив відбір проб, дата проведення процедури.
Результат дослідження - це офіційний висновок (Протокол) виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП, визнається всіма учасниками вітчизняного ринку.
  • лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компаній з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.
 

Наш партнер vcs.net.ua