Лабораторний аналіз огірків

Огірок відноситься до групи плодових овочів, підгрупі гарбузових, разом з кабачками, гарбузами, патиссонами. Залежно від призначення виділяють огірки для споживання свіжими і для засолювання, а так само огірки, що йдуть на консервацію. Сорти огірків, за розміром плодів, ділять на короткоплідні, среднеплідні і довгоплідні.

Контроль якості огірків на всіх етапах їх шляху від виробника до покупця – найважливіший процес, в результаті якого виробник, постачальник і покупець підтверджують достовірну інформацію не тільки про якість овочів, але і про коректність умов їх зберігання і транспортування.

Підтвердити безпеку і якість огірків можливо шляхом проведення лабораторної експертизи.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ-3247-95, Технічні умови.
АНАЛІЗ Огірка свіжого
ціна з пдв
Органолептика (зовнішній вигляд)
82,00
Нітрати
198,00
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)89,47
Мідь (Cu)89,47
Цинк (Zn)89,47
Арсен(миш'як -As)89,47
Ртуть (Hg)89,47
Свинец (Pb)89,47
Пестициди
Гептахлор205,33
ДДТ205,33
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно828,00
ГМО, показник кількісно310,00

В Україні підтвердити якість і безпеку огірків можливо, звернувшись в спеціалізовану лабораторію, замовивши дослідження на відповідність державним нормативним документам.

Оцінка якості огірків проводиться за органолептичними ознаками:

  • Зовнішній вигляд;
  • запах;
  • смак;
  • Наявність підморожених, запарених, зів’ялих, пожовклих, з грубими насінням плодів;
  • Розмірна категорія.

Так само лабораторією УСАП проводиться кількісний аналіз на вміст:

  • Нітратів і нітритів;
  • Важких металів: р туті, міді, миш’яку, свинцю, кадмію;
  • пестицидів;
  • Мікотоксинів.

На сьогоднішній день як вітчизняний ринок так і зарубіжний, потребує підтвердження якості овочей.

Якість овочів залежить від багатьох факторів в послідовності агротехнічних операцій супроводжуючих вирощування огірків. Внутрішні чинники якості огірків залежать від їх сортових, біологічних особливостей. Зовнішніми факторами вважаються метеоумови, грунт, наявність поживних елементів, агротехніка.

Важливим результатом дослідження якості огірків буде визначення їх споживчої цінності, і, як наслідок, вартості всієї партії, звідки було взято зразок. Параметри якості контролюються акредитованими лабораторіями. Такий контроль забезпечить достовірну інформацію і підтримає репутацію виробника на високому рівні.

Акредитована лабораторія компанії УкрСпецАгроПродукт проведе якісний аналіз овочів відповідно сертифікованим методикам виконання вимірювань, на новітньому лабораторному аналітичному обладнанні. У нас висококваліфікований і підготовлений персонал. Лабораторія УСАП має компетенцію для видачі протоколів лабораторних досліджень державного зразка.

Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.