Лабораторний аналіз свіжих томатів (помідорів)

Помідор входить в групу плодових овочів, підгрупу томатних, поряд з баклажанами і перцем. Томати споживаються в їжу в свіжому вигляді, використовуються для засолювання, а так само для консервування.

Якість томатів, як і будь-яких інших продуктів харчування, визначено законодавчо. В тому числі, закон забороняє поставку на ринки неякісної продукції. Процедура підтвердження якості поставлених овочів неодмінно повинна проводиться для всіх продуктів харчування, які потрапляють на прилавки. Підтвердження якості томатів проводиться виключно в лабораторних умовах.

  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  3. Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ-3246-95, Технічні умови.
АНАЛІЗ Помідорів свіжих
ціна з пдв
Органолептика (зовнішній вигляд)
82,00
Нітрати
198,00
Токсичні елементи
Кадмій (Cd)
89,47
Мідь (Cu)89,47
Цинк (Zn)89,47
Арсен(миш'як -As)89,47
Ртуть (Hg)89,47
Свинец (Pb)89,47
Пестициди
Гептахлор205,33
ДДТ205,33
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно828,00
ГМО, показник кількісно310,00

Помідори, в залежності від якості виділяють три класи томатів:

  • екстра;
  • перший;
  • другий.

На підставі форми томати ділять на типи:

  • округлі;
  • плоскі;
  • подовжені;
  • вишневидні.

Якісні томати повинні бути свіжими, не мати механічних пошкоджень, щільними, чистими, та продуктами, що не несуть ознак наявності захворювань і шкідників. Можуть бути присутніми плодоніжки і незначні натиски від тари.

Плоди повинні володіти смаком і запахом, властивим їх ботанічному сорту. Стороннього запаху і присмаку бути не повинно. Стиглість плодів визначається сортовими ознаками, томати можуть бути червоними, рожевими або жовтими (у жовтоплідних сортів).

Не допускається наявність налиплої землі, незагоєні тріщини, сильні помятості, гниль, ознаки зараження хворобами та шкідниками. Так само неприпустимі зів’ялі, перестиглі, підморожені томати.

Перераховані вище органолептичні ознаки якісних томатів повинні бути документально підтверджені лабораторним аналізом свіжих томатів. Так само підтверджуються протоколом лабораторного аналізу якості та хіміко-фізичні показники якості, такі як вміст нітратів і нітритів, важких металів, радіонуклідів, трансгенів, хімічних отрут.

Якісна овочева продукція, в тому числі томати, цінуються як вітчизняними, так і зарубіжними споживачами. Не варто забувати, що аналіз томатів, які поставляються за кордон, може містити додаткові позиції. У цьому теж може допомогти лабораторія УСАП.

Вимоги до якості і безпеки помідорів регламентуються нормативними державними документами. Перелік показників замовник формує самостійно в залежності від цілей.

В результаті співробітництва з лабораторією підприємства УкрСпецАгроПодукт ви отримаєте точні, оперативні результати аналізу якості продукції, відображені в протоколі державного зразка.

  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.