Лабораторний аналіз меду

аналіз меду

АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ МЕДУ

Часом дуже непросто довідатися з чого і в яких виробничих умовах виготовлений той чи інший продукт.

Повну оцінку показників якості меду зможе дати тільки лабораторія.

Наша лабораторія відповідає всім стандартам і проводить комплексний аналіз показників меду згідно ДСТУ 4497-2005. Результати досліджень фіксуються в протоколі випробувань, на підставі якого в подальшому (не пізніше двох тижнів після проведення досліджень) можна оформити сертифікат відповідності.

Більше того – ви не будете відчувати проблем при проходженні митних процедур, при проходженні чергових перевірок товарних і податкових інспекцій.

Кошти, витрачені на оформлення протоколу та сертифіката відповідності, виправдаються дуже швидко, і в майбутньому Ви не будете замислюватися – отримувати або продовжувати сертифікати відповідності на Вашу продукцію.

У нашій лабораторії Ви отримаєте: точний результат, якість, оперативність і що не менш важливо – прийнятну ціну.


Нижче наведено орієнтовний перелік досліджень відповідно до ДСТУ 4497: 2005, та інших додаткових досліджень меду:

Показники безпекиціна з пдв
Токсичны елементи: Свинець, Кадмій, Миш'як (арсен)268,41
Пестециди: ДДТ, Гексахлоран
410,66
Питома активність Цезию-137 и Стронцію-90420,00
ГМО, показник якісно
860

Показники якостіЦіна з ПДВ
Оксиметилфурфурол (HMF), мг/кг403.48
Діастаза273.6
Вміст води, %58.75
Співвідношення глюкози / фруктози, % (F/G)783.36
Сахароза, %677.37
Пролін, мг/кг288
Кислотність (0,1 моль/дм3)259
Сухий залишок, мг/кг223.48
рН58.54
Електропровідність, мС/см252.57
Кольоровість230.97
Пилковий аналіз, %504
Дріжджові клітини, %432
Інвертовані цукри691.2
Реакція на наявність паді230.4

Виявлення антибіотиківЦіна з ПДВ
Хлорамфенікол1250
Стрептоміцин1250
Сульфаніламід1250
Тетрациклін1250
Нітрофуран AOZ1250
Нітрофуран AMOZ1250
Нітрофуран SEM1250
Нітрофуран AHD1250
Еритроміцин1250
Синтоміцин1250
Нітроімідазол1250
Тилозін1250
Хінолон1250
Лінкоміцин1250
Аналіз по всім атибіотикам17500

*ціни варто уточнювати у бухгалтерії перед замовленням
МЧ – масова частка
ІФА – Імуноферментний аналіз

За статистичними даними 2016 року основними імпортерами українського меду були США, Європа (Німеччина, Польща, Іспанія, Латвія, Словаччина, Австрія), Білорусь, Туреччина, Росія. В кожній з цих країн встановлені певні вимоги до переліку показників безпечності продукції, тому перед тим, як замовляти стандартний комплекс згідно державних вимог, бажано уточнити в замовника (країни-імпортера), які показники для них є пріоритетними.


Аналіз на антибіотики:

Устаткування лабораторії дозволяє виявляти наявність таких видів антибіотиків:

  • Стрептоміцін;
  • Тетраціклін;
  • Нітрофуран (А03, АМ03);
  • Левоміцетин.

Стандартний комплекс досліджень включає:

  • Колір, Смак, Аромат, Консистенція, Кристалізація, Ознаки бродіння (органолептичні показнки);
  • МЧ Механічних домішок;
  • Масова частка води, %;
  • Діастазне число (до безводної речовини), од. Готе;
  • Вміст гідроксиметил-фурфуролу (ГМФ), мг на 1 кг;
  • Кислотність, міліеквіваленти гідроокису натрію (0,1 моль/дм3) на 1 кг.

(відповідно таблиці вище)


Додатково проводяться дослідження на:

  • Масова частка відновлюваних сахарів та Масова частка сахарози (до безводної речовини), %;
  • Токсичні елементи, мг/кг (Свинець, Кадмій, Миш᾽як);
  • Пестициди, мг/кг (ДДТ, гексахлоран);
  • Показники радіаційної безпеки (стронцій, цезій);
  • Ураженість пліснявою;
  • МЧ флавоноїдних сполук, %;
  • МЧ воску;
  • ГМО (якісно).

Підтвердивши якість меду Ви забезпечуєте репутацію в майбутньому.

Наш партнер vcs.net.ua