Лабораторний аналіз меду натурального

Мед - харчовий продукт, який виробляється медоносними бджолами з квіткового нектару. Мед є найдавнішим харчовим продуктом. Бджільництво вельми широко поширене на території України. Український мед дуже затребуваний за кордоном. У 2017 році Україна увійшла в трійку лідерів країн-експортерів цього продукту. Поступившись лише Китаю, і розділивши з Аргентиною друге місце. Тільки в країни Євросоюзу продали 38 тисяч тонн. В Україні і в Європі встановлені норми безпеки і якості, які прописані в нормативних документах. В даний час гостро стоїть проблема фальсифікації меду. Оцінку натуральності та якості меду може підтвердити тільки лабораторний аналіз. Найвищим попитом на ринку завжди користується продукція з документально підтвердженою якістю. Таким документом є протокол досліджень, виданий акредитованою лабораторією.
  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  3. Терміни проведення робіт - від 2 - х до п'яти робочих днів
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка - Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

ДСТУ 4497:2005 - Мед натуральний [table id=141 /] [table id=211 /] [table id=212 /] Натуральний мед в основному складається з цукрів, так само містить деяку кількість води, білків, ароматичних речовин, пігментів, мінералів, ферментів, вітамінів. Основний процес, що проходить при дозріванні меду - інверсія сахарози квіткового нектару в глюкозу і фруктозу. Незрілий мед швидко псується, тому що в ньому багато сахарози і вологи. Визрівший мед може зберігатися дуже довго без втрати споживчих властивостей завдяки високому процентному вмісту моно- і дисахаридів. Натуральний мед завжди містить ферменти (каталазу і амілазу) та пилок. Якість меду закріплено законодавчо. Основні показники, які найбільш сильно впливають на якість меду, визначені в державних нормативних документах. Лабораторія від УкрСпецАгроПродукт перевірить мед на показники якості і безпеки на відповідність вимогам стандарту з видачею протоколу державного зразка. Постачальник, орієнтований на зарубіжні ринки, повинен пам'ятати про те, що вимоги до якості меду у різних держав можуть відрізнятися. Основоположними для всіх будуть такі показники як:
  • Органолептика (колір, смак, аромат, консистенція, кристалізація, признаки бродіння)
  • Масова частка води
  • МЧ відновлювальних цукрів
  • Масова частка сахарози;
  • Вміст токсичних речовин (свинцю, кадмію, миш'яку)
  • Наявність різних пестицидів;
  • Радіологічні дослідження.
За результатами дослідження замовник отримує на руки документ державного зразка - Протокол випробувань.
  • Лабораторія УкрСпецАгроПродукт надає повне сервісне обслуговування, швидке і якісне проведення процедури аналізу, точні результати в стислі терміни.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.
   

Наш партнер vcs.net.ua