Лабораторний аналіз меду натурального

Мед – харчовий продукт, який виробляється медоносними бджолами з квіткового нектару.

Мед є найдавнішим харчовим продуктом. Бджільництво вельми широко поширене на території України.

Український мед дуже затребуваний за кордоном. У 2017 році Україна увійшла в трійку лідерів країн-експортерів цього продукту. Поступившись лише Китаю, і розділивши з Аргентиною друге місце. Тільки в країни Євросоюзу продали 38 тисяч тонн.

В Україні і в Європі встановлені норми безпеки і якості, які прописані в нормативних документах.

В даний час гостро стоїть проблема фальсифікації меду. Оцінку натуральності та якості меду може підтвердити тільки лабораторний аналіз. Найвищим попитом на ринку завжди користується продукція з документально підтвердженою якістю. Таким документом є протокол досліджень, виданий акредитованою лабораторією.

  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  3. Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

Методика на аналіз натурального меду

ДСТУ 4497:2005 – Мед натуральний

АНАЛІЗ Меду
ціна з пдв
Органолептичні показнки (Колір, Смак, Аромат, Консистенція, Кристалізація, Ознаки бродіння
82,00
Масова частка води, %
130,00
МЧ відновлювальних сахарів (до безводної речовини), %104,00
МЧ сахарози(до безводньої речовини), %104,00
Діастазне число (до безводної речовини), од. Готе
150,00
Вміст гідроксиметил-фурфуролу (ГМФ), мг/кг
319,00
Кислотність, мікроеквіваленти гідрокису натрію (0,1 моль/дм3) на 1 кг99,00
Генети́чески модифици́рованный органи́зм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00

ГМО, показник кількісно310,00

Комплекс на показники безпеки на МЕД
Токсичні елементи: Свинець, Кадмій, Миш'як (арсен)
268,41
Пестициди: ДДТ, Гексахлоран
410,66
Додатково Пестициди на Мед
Пестициди, мг/кг ГХЦГ (альфа-ізомер)
240
Пестициди, мг/кг ГХЦГ (бетта-ізомер)
240
Пестициди, мг/кг ГХЦГ (гамма-ізомер)
240
Пестициди, мг/кг ДДТ
240
Пестициди, мг/кг ДДД
240
Пестициди, мг/кг ДДЕ240
Пестициди, мг/кг Метафос
240
Пестициди, мг/кг Гептахлор
240
Пестициди, мг/кг Карбофос
240
Пестициди, мг/кг Базудин
240
Пестициди, мг/кг Кумафос
240
Пестициди, мг/кг Амітраз
240

Натуральний мед в основному складається з цукрів, так само містить деяку кількість води, білків, ароматичних речовин, пігментів, мінералів, ферментів, вітамінів. Основний процес, що проходить при дозріванні меду – інверсія сахарози квіткового нектару в глюкозу і фруктозу. Незрілий мед швидко псується, тому що в ньому багато сахарози і вологи. Визрівший мед може зберігатися дуже довго без втрати споживчих властивостей завдяки високому процентному вмісту моно- і дисахаридів. Натуральний мед завжди містить ферменти (каталазу і амілазу) та пилок.

Якість меду закріплено законодавчо. Основні показники, які найбільш сильно впливають на якість меду, визначені в державних нормативних документах.

Лабораторія від УкрСпецАгроПродукт перевірить мед на показники якості і безпеки на відповідність вимогам стандарту з видачею протоколу державного зразка.

Постачальник, орієнтований на зарубіжні ринки, повинен пам’ятати про те, що вимоги до якості меду у різних держав можуть відрізнятися.

Основоположними для всіх будуть такі показники як:

  • Органолептика (колір, смак, аромат, консистенція, кристалізація, признаки бродіння)
  • Масова частка води
  • МЧ відновлювальних цукрів
  • Масова частка сахарози;
  • Вміст токсичних речовин (свинцю, кадмію, миш’яку)
  • Наявність різних пестицидів;
  • Радіологічні дослідження.

За результатами дослідження замовник отримує на руки документ державного зразка – Протокол випробувань.

  • Лабораторія УкрСпецАгроПродукт надає повне сервісне обслуговування, швидке і якісне проведення процедури аналізу, точні результати в стислі терміни.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.