Лабораторний аналіз на мікотоксини в сільськогосподарської продукції

image 2018 12 04 15 53 08 - Мікотоксини

Мікотоксини – отруйні речовини, які виділяються пліснявими грибами. Цвіль не завжди помітна неозброєним оком, тому важливо зробити аналіз на мікотоксини продуктів в професійній лабораторії перед реалізацією. Наявність мікотоксинів у харчових продуктах, які споживаються людиною або тваринами, призводить до важких захворювань травної системи.

Лабораторія УСАП проводить перевірку зернових та продуктів харчування на рівень мікотоксинів. За підсумками аналізу на руки видається протокол випробувань із зазначенням фактичного значення в співвідношенні з нормативними документами, регламентовані законодавством України.

Для кожного продукту є гранично допустиме значення, яке вказується в державних нормативних документах. Аналіз на мікотоксини проводять кваліфіковані фахівці протягом 2-3 днів. На сьогоднішній день лабораторія УСАП працює як з великими агрохолдингами, елеваторами, агрофірмами, так і з приватними особами, які бажають перевірити якість і безпечність продукції.

Замовлення приймаються з усіх регіонів України. Сервіс по доставці зразків здійснює перевізник «Нова пошта».

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ:

МВВ 37188889.006.2016

МЕТОДИКА: виявлення мікотоксинів (фікотоксінов)

АНАЛІЗ на Мікотоксини:
ціна з пдв
Афлатоксин В1140,91

Зеараленон140,91
Т2-токсин140,91
Дезоксиниваленол
140,91
Охратоксин А
140,91
Патулін
140,91
Дезоксиниваленон (DON)
140,91
Сума афлатоксинів: В1, B2, G1, G2
564

Хвороби нирок, важкі порушення роботи печінки, онкологічні захворювання, ураження нервової системи, алергії і імунодефіцит – причини цих захворювань дуже часто криються в їжі, яка потрапляє до людини на стіл. Продукти, уражені пліснявою – один з чинників порушення найважливіших систем організму людини. Щоб знизити цей ризик, слід відправити зразок на визначення мікотоксинів в продуктах харчування. Це стосується не тільки споживачів, але і виробників в першу чергу.

Що таке мікотоксини?

Токсини, які виробляються деякими видами цвілевих грибів, називаються мікотоксинами. Вони стають причинами важких захворювань і порушень в діяльності всіх систем організму людини: кровотворної, травної, нервової і т.д.

Мікотоксини афлатоксин, зеараленон паразитують на багатьох видах продуктів харчування. Найчастіше цвіль вражає:

  • злакові (кукурудзу, сорго, пшеницю, рис);
  • олійні культури (сою, соняшник);
  • горіхи (фісташки, волоський горіх, мигдаль);
  • сухофрукти.

Цвіль може вразити урожай ще на поле, але найчастіше зараження відбувається в процесі зберігання. Порушення температурного режиму, підвищена вологість призводять до швидкого поширення мікотоксинів в продуктах. Причому поразки продовольчих продуктів може носити видимий і прихований характер, наприклад, мікотоксини в продуктах можуть бути невидимими зовні і вражати їх зсередини.

Небезпека мікотоксинів в зерні в тому, що вони стійкі до хімічного впливу і не руйнуються при тепловій обробці. Потрапляючи з їжею в організм людини, вони провокують складні, часто хронічні захворювання:

  • афлотоксину призводять до гострого отруєння і ураження печінки, ушкоджують ДНК і провокують рак кровотворних органів;
  • охратоксини вражають нирки, негативно впливають на внутрішньоутробний розвиток плода, руйнують імунну систему;
  • патулін (гниють яблука і похідні від яблук продукти) вражає селезінку, печінку і нирки. Викликає шлунково-кишкові розлади і блювоту;
  • тріхоцетіни (дезоксиніваленол, ніваленол, зеараленон) стрімко вражають шкіру і слизові, в першу чергу кишечника, викликаючи діарею. Ці види мікотоксинів можуть привести до порушення гормонального фону людини, викликати безпліддя.

Щоб знизити ризики освіти і поширення мікотоксинів в кормах і їжі, необхідно тримати на контролі якість продукції і регулярно відправляти заявки на визначення мікотоксинів в зерні в лабораторії.

Визначення мікотоксинів в продуктах і зернових

Визначення проводиться шляхом спеціальних лабораторних досліджень. Такі послуги надає лабораторія «УкрСпецАгроПродукт». Фахівці лабораторії проводять дослідження на мікотоксини у всіх сільськогосподарських культурах:

  • кукурудза;
  • овес;
  • ячмінь;
  • пшениця;
  • льон;
  • рис;
  • соя;
  • сорго;
  • в бобових культурах;
  • овочах і фруктах.

Визначення мікотоксинів по ГОСТу особливо важливо для виробників і постачальників продовольчої продукції. Аналіз дозволить визначити зараження пліснявими грибами продуктів харчування, уникнути поширення мікотоксинів, удосконалити або змінити умови зберігання.

«УкрСпецАгроПродукт» користується сучасними методами визначення мікотоксинів згідно ГОСТ, оперативно і якісно проведе випробування продукції та надасть протокол в найкоротші терміни.

Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.