Лабораторний аналіз макухи

Макуха – побічний продукт переробки насіння соняшнику. Він утворюється після віджиму масла з залишків насіння. Макуха збагачує раціон домашніх тварин протеїнами. Макуха соняшника, в порівнянні з макухою злакових, більш якісний продукт. Цей продукт має високу енергетичну та поживну цінність. Партії макухи соняшнику, з підтвердженою лабораторними дослідженнями якістю, знайдуть свого покупця в найкоротші терміни і за досить вигідною для виробника ціною. Лабораторний аналіз макухи – необхідна процедура для учасника ринку, який бажає займати міцні позиції і збільшувати продажі.

Методика для проведення аналізу макухи

  • ДСТУ – 80-96;
  • Технічні умови.
АНАЛІЗ Макухи соняшникової (комбікорм для свиней)ціна з пдв
Органолептичні показники: зовнішній вигляд, колір, запах
82,00
Фізико-хімічні показники
Масова частка вологи, та летких речовин
220,00
Масова частка золи, нерозчинної в соляній кислоті в перерахунку на абсолютно суху речовину
210,00
Масова частка металодомішок
140,00
Сторонні домішки (камінці, скло, земля)
140,00
Масова частка сирого протеїну в перерахунку на абсолютно суху речовину
410,00
Масова частка сирої клітковини в обезжиренному продукті в перерахунку на абсолютно суху речовину
220,00
Зараженність шкідниками або наявність слідів зараження
227,00
Нітріти
198,00
Нітрати
198,00
Вміст мікотоксинів
Дезоксиніваленол140,91
Т2- токсин140,91
Зеараленон140,91
Токсичні елементи
Свинець
89,47
Кадмій
89,47
Ртуть
89,47
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно828,00
ГМО, показник кількісно310,00

У складі макухи великий відсоток простих білків – протеїнів. Їх концентрація часом досягає 40%. Так само присутня вода, клітковина, масло. Додавання в корм худобі, особливо молодняку, такого поживного продукту призводить до стимуляції набору маси, зростання і розвитку тварин.

При реалізації процедури аналізу макухи соняшнику визначають ступінь відповідності даного зразка показниками якості:

  • Органолептичні показники (зовнішній вигляд, запах, колір).
  • Фізико-хімічні (вологість, зольність, домішки, масові частки клітковини і протеїну, зараженість шкідниками).

За бажанням замовника лабораторія УСАП додатково визначає зміст мікотоксинів, токсичних елементів, радіології.

Показники якості макухи закріплені законодавчо. Недотримання цих вимог може призвести до втрати бізнес репутації і падінням обсягів продажів і виробництва. У будь-якому випадку, вартість партій макухи соняшникової безпосередньо залежить від його якості, підтвердженої документально. Відповідальний виробник повинен розуміти, що від того, наскільки точно він слідує букві закону, залежить майбутнє його виробництва.

Лабораторія компанії УкрСпецАгроПродукт проводить комплексні дослідження якості макухи. На підставі відомостей, отриманих в результаті процедури лабораторного аналізу якості зразків макухи соняшнику, можна зробити висновок про безпеку партії і можливості її використання. За р езультатомпров єден досліджень, замовник отримає Протокол, що підтверджує якість продукції. Протокол, є офіційним державним документом, що характеризує якість і безпеку макухи, відкриває продавцеві нові можливості, а покупцеві упевненість в придбаному товарі.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.