Мікробіологія харчових продуктів

Вміст і кількість патогенних мікроорганізмів в продуктах харчування є найважливішим показником їх якості. Вживання продуктів, заражених мікроорганізмами і їх спорами, може пагубно позначитися на житті і здоров’ї людини.

Харчові продукти, як продукт переробки, найбільше піддаються критичним точками зберігання і експлуатації, тому в обов’язковому порядку контролюються відповідними органами на показники безпеки – мікробіологічного контролю.

Підтвердження безпеки продуктів на мікробіологічні показники, можливо перевірити тільки в спеціалізованих лабораторіях.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення мікробіологічних показників – 5-7 робочих днів.
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ 4391,
  • ГОСТ 30518,
  • ДСТУ 8447,
  • ГОСТ 26972
  • ДСТУ 30712-2003 п.6.1.
  • ГОСТ 18963-73 п.4.1.
  • МВ 10.2-1-113-2005
  • ДСТУ 30712-2003 п.6.3
  • ДСТУ 30712-2003 п.6.4
АНАЛІЗ на мікробіологічні показники (харчова продукція)
ЦІНА з ПДВ
БГКП(коліформи)
280,00
Коагулазопозитивні Stafilococсus, 280,00
Патогенні мікроорганізми, зокрема бактерії роду Salmonella280,00
Дріжджі, КУО/г280,00
Плісеневі гриби, КУО/г280,00
МАФАнМ (МАФАМ) загальна кількість мікробних клітин
280,00
Клостридії
280,00
Е.colі (кишкова паличка, ентерококи)
280,00
S. Aureus (стафілокок)
280,00
Фуманізин280,00
Bacillus cereus280,00

Спираючись на результати мікробіологічного аналізу, можна судити про те, наскільки безпечна харчова продукція, чи придатна вона до подальшої переробки, а так само про те, наскільки правильно велося їх транспортування, переробка і зберігання. Показники мікробіологічних проб харчових продуктів регулюються законодавством. Закон України «Про основні засади та вимоги до якості харчових продуктів» забороняє реалізацію продукції, що не відповідає нормам.

Мікробіологія харчових продуктів, так само як і інші параметри їх якості, повинна контролюватися акредитованими лабораторіями. Такий контроль необхідно проводити на кожному етапі їх виробництва і реалізації, починаючи з виробників і закінчуючи споживачами.

Державними стандартами України визначаються методи досліджень показників мікробіології і безпеки харчової продукції.

Отримання Протоколу відповідності на продукцію, що поставляється і вироблену харчову продукцію – запорука дотримання законодавства та підтримки позитивної бізнес репутації.

Найчастіше в лабораторію УСАП звертаються за наступними показниками:

  • Пліснява,
  • МАФАМ (Загальна кількість мікробних клітин),
  • дріжджі,
  • Е.colі (кишкова паличка) (ентерококи),
  • Патогенні мікроорганізми, зокрема бактерії роду Salmonella.

Весь перелік показників, на які лабораторія може надати протокол досліджень, представлений в таблиці вище.

Сертифіковані методики виконання вимірювань, новітнє лабораторне аналітичне обладнання, висококваліфікований і підготовлений персонал нашої лабораторії дозволяє виконати найскладніші мікробіологічні дослідження в стислі терміни і з високою точністю.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.