Аналіз якості насіння коріандру

jak i koli zbirati nasinnja koriandru 3 672x372 - Аналіз насіння коріандру

Усі харчові продукти повинні відповідати стандартам якості. Встановити цю відповідність може тільки лабораторний аналіз. Коріандр – рослина, яка активно використовується в харчовій промисловості як самостійна приправа, так і в якості компонента соусів і паст.

Коріандр: шкода для людини від неякісного продукту

Коріандр (кінза) володіє сильними ефірними властивостями, тому як спеціальна харчова добавка використовується для приготування різних солінь, консервованої продукції, хлібобулочних виробів і соусів.

Коріандр багатий вітамінами, рутином і каротином, тому його застосовують і в медичних цілях як відхаркувальний, ранозагоювальний і жовчогінний засіб.

Життя і здоров’я людини безпосередньо залежить від того, які показники якості коріандр (рослина) має. На фактори безпеки цього продукту впливає ґрунт, на якому росте коріандр, вода, яка використовується для поливу, стан навколишнього середовища.

Перевищення пестицидів, мікотоксинів, радіонуклідів, ГМО призведе до важких порушень здоров’я людини:

  • розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • порушень нервової системи;
  • алергічних захворювань;
  • порушень гормонального фону і клітинного обміну;
  • мутацій.

Тому лабораторний аналіз коріандру рослини — обов’язкова умова контролю якості продукції. У його проведенні зацікавлені не тільки споживачі, яким на стіл потрапляє цей продукт, але і виробники, яким важливим є дотримання стандартів якості продукції, що випускається.

УСАП: аналіз якості коріандру

Лабораторія УСАП визначає якість коріандру згідно з українськими нормативними документами Аналіз дозволяє встановити допустимі рівні вмісту:

  • токсичних елементів;
  • мікотоксінов;
  • радіонуклідів;
  • пестицидів.

Крім того, лабораторний аналіз дозволяє визначити наявність ГМО (кількісно і якісно).

АНАЛІЗ Коріандру (рослинного)
ціна з пдв
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен(миш'як -As); Мідь (Cu) Ртуть (Hg); Цинк (Zn)
1618,00


Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол (вомітоксин)
Пестициди: Перелік пестицидів, за якими контролюють зерно, залежить від використовування їх на визначеній території та узгоджується зі службами Міністерства охорони здоров’я України
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Як відібрати матеріал для аналізу

Для проведення лабораторного аналізу необхідно відібрати об’єднану пробу. Для цього відбирають по 100 г продукту з кожної тонни сировини.

Залежно від способу зберігання цієї сировини виїмку виробляють таким чином:

  1. З розсипи відбирають 15 жмень або набирають комірним щупом із різних шарів насипу.
  2. Від партій виїмки виробляються з кожної тонни за допомогою спеціальної конусного кухля (ємність до 100 г насіння).

Примітка. У процесі виїмки насіння слід переміщати. При виїмці насіння з партії щупом проводиться тільки орієнтовна оцінка якості.

  1. Якщо насіння зберігаються в мішках, то вилучаються окремі зразки в такій відповідності:
  • до 10 мішків з кожного другого мішка;
  • від 10 до 100 з п’яти мішків + 5% від загальної кількості упаковок;
  • від 100 мішків з десяти мішків + 5% від загальної кількості тари.

Для формування об’єднаної проби проводиться точковий відбір з партій сукупного ваги:

  • до 100 т — по 300 г з кожної третьої тонни;
  • до 200 т — по 500 г з кожної п’ятої тонни;
  • до 400 т — по 1 кг з кожної десятої тонни;
  • понад 400 т — по 2 кг з кожної двадцятої тонни.

Точкові проби обирають:

  • через рівні проміжки часу;
  • в залежності від маси партії;
  • в залежності від швидкості переміщення.

Зразки слід упакувати в паперові конверти. Їх заклейте і супроводьте етикетками, де вкажіть:

  • найменування культури, тип і підтип;
  • назва підприємства, якому воно належить;
  • номер партії або складу;
  • масу партій у кілограмах;
  • дату відбору та підпис відповідальної особи.

Результат дослідження — це офіційний документ (протокол), виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП. Цей протокол визнається всіма учасниками вітчизняного та міжнародного ринків.

Компанія УСАП надає лабораторні послуги всім українським компаніям, аграрним холдингам, фермерським господарствам, торговим представництвам, а також  іншим зацікавленим особам.