Аналіз якості насіння ріпака

ozymuy ripak 672x372 - Ріпак
Ріпак - олійна культура, займає одну з активних позицій аграрного ринку на Україні. З кожним роком Україна збільшує обсяг врожайності ріпаку, залучаючи цим світовий ринок. Лабораторія «Укрспецагропродукт» - експерт якості, як незалежний проводить перевірку насіння ріпаку, відповідно до державних нормативних документів. Лабораторія акредитована в Національному Агентстві України, видає протоколи державного зразка. Результати випробувань проводяться протягом 2-3х днів. Працюємо з усіма регіонами України, доставку зразків здійснює перевізник «Нова пошта»

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ - 4966: 2008, Технічні умови
[table id=120 /] Насіння ріпаку часто вражаються пліснявими грибками. Тому лабораторний аналіз продукту важливий не тільки для виробників, які можуть отримати сертифікат, а й для переробних організацій. Лабораторія УСАП виявляє різні домішки, токсичні речовини, пестициди, вміст радіоактивних ізотопів і ГМО з'єднань в сировині. Продукт проходить перевірку на зараженість шкідниками і наявність цвілі. Результат оформляється у вигляді протоколу, який дозволить продавати якісний товар на експорт. Плюси лабораторії:
  • оперативність роботи;
  • точність результатів;
  • широкий спектр аналізів.
Ріпак - олійна культура, яка знайшла широке застосування в харчовій промисловості. У 2018 році в Україні було зібрано понад 2 млн тонн цього насіння. Насіння ріпаку не тільки використовують на внутрішньому ринку, а й експортують за кордон.

УСАП: лабораторний аналіз ріпаку

Компанія УСАП пропонує послуги з проведення лабораторних досліджень якості насіння ріпаку, відповідно до регламентних документів, прийнятих в Україні. Ріпак перевіряють в лабораторних умовах на відповідність ДСТУ за наступними показниками якості:
  • вологість;
  • масова частка ерукової кислоти;
  • глюкозинолати;
  • смітна домішка;
  • маслянисті домішки;
  • олійність;
  • відсутність ураження шкідниками.
Основними критеріями безпеки насіння ріпаку є перевірка на:
  • вміст токсичних елементів;
  • мікотоксини;
  • пестициди;
  • склад;
  • вміст радіонуклідів.
Багато експортерів в обов'язковому порядку перевіряють ріпак на наявність ГМО (якісно і кількісно).

Як відібрати продукт на пробу ріпаку для аналізу?

Для проведення лабораторного аналізу, слід провести відбір насіння. Лабораторія УСАП приймає точкові зразки для досліджень. Так, для вивчення партії:
  • до 100 тонн відбір проводиться з кожної третьої тонни;
  • до 200 тонн - з кожної п'ятої;
  • до 400 тонн - з кожної десятої;
  • більше 400 тонн - з кожної двадцятої.
Кількість забору - 10 г з кожного об'єкта дослідження (тонни). Насіння складають у тару, яка щільно закривається, і супроводжується карткою, де вказують:
  • Найменування культури, тип і підтип;
  • назва підприємства, якому воно належить;
  • номер партії або складу;
  • масу партій в кілограмах;
  • дату відбору та підпис відповідальної особи.
Результат дослідження - це офіційний висновок, виданий сертифікованою дослідницькою лабораторією УСАП. Цей висновок визнається всіма учасниками вітчизняного та міжнародного ринків. Компанія УСАП надає лабораторні послуги всім українським компаніям, аграрним холдингам, фермерським господарствам, зерносховищам, заводам з переробки ріпаку.

Наш партнер vcs.net.ua