Лабораторний аналіз насіння льону

В Україні вирощування олійного льону відкриває великі перспективи для аграріїв. Це можливість заробити як на внутрішньому ринку так і не зовнішньому. Вирощувати олійний льон в Україні сьогодні вигідно. Погодні умови, грунт клімат-все супроводжує до врожайності культури. Цим успішно користуються вітчизняні аграрії.

Основними критеріями якості льону є його олійність, рівень вологи, кислотне і йодне число, смітна домішка. Згідно з державними стандартами України важливий рівень токсичних металів, мікотоксинів, і пестицидів. Це можна перевірити в спеціалізованих лабораторіях.

  • Лабораторія УСАП оснащена сучасним обладнанням, виконує повний комплекс досліджень на відповідність державним нормам – швидко і якісно.
  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
    Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих дня
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ – 4511:2006, технічні умови
АНАЛІЗ Насіння льону олійногоціна з пдв
Вологість, %
220,00
Сміттєва домішка, %
227,00
Оліїста домішка, %
227,00
МЧ/ олії на перерахунку на СУХУ речовину, (олійність)
292,00
Кислотне число олії , мг КОН/г,
290,00
Йодне число олії, г J2/100г
280,00
Ураженість шкідниками
227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb).
1618,00


Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол.
Пестициди: ГХЦГ гама-ізомер; ДДТ; Гептахлор(ФОП).
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Льон – одна з поширених культур в світі.

Родюча земля територій України, багата на чорнозем має хорошу структуру, яка забезпечує необхідними поживними речовинами що сприятливо супроводжує врожайності льону олійного.

Льон олійний добре пристосовується до будь-яких грунтів, в тому числі в посушливих і піщаних умовах.

Для вирощування льону необхідний грунт з чорноземом, який має хорошу структуру і досить добре забезпечений поживними речовинами.

У перший період вегетації льон олійний росте повільно і сильно пригнічуються бур’янами, це негативно позначається на подальшому зростанні і величині врожаю. У боротьбі з бур’янистою рослинністю застосовують гербіциди, що безпосередньо надалі впливає на безпеку продукції.

Льон олійний слабо уражується хворобами і шкідниками. З хвороб небезпечні: фузаріоз, антракноз, поліспороз і пасмо. Всі районовані сорти льону стійкі до захворювань фузаріозу.

Перевірити на якість насіння допоможуть спеціалізовані лабораторії, акредитація яких дозволяє перевірити якість насіння льону на відповідність нормам.

Насіння льону олійного широко застосовують в харчовій промисловості вітчизняного виробника і не тільки, Україна успішно експортує льон на зовнішньому ринку, що тягне за собою постійний контроль продукції на безпечність.

УСАП: лабораторне дослідження насіння льону.

Хімічний склад насіння льону можна вивчити тільки в умовах спеціалізованої лабораторії.

Такі дослідження проводить компанія УСАП, яка встановлює якість продукту, керуючись ДСТУ насіння льону – основним регламентним документом.

Дослідження проводиться за такими параметрами:

1. органолептика і основні біохімічні показники: вологість, смітна і масляниста домішки, вміст йоду, олійність, кислотне число.

2. Безпека: наявність токсичних речовин, мікотоксинів, пестицидів, радіонуклідів, ГМО.

Ці показники дозволять аграріям і виробникам харчових продуктів з насіння льону переглянути технології вирощування, зберігання і переробки цієї сировини.

Як відібрати зразки для аналізу

Щоб провести хімічний склад льону, необхідно відібрати зразки. Їх слід надати для лабораторних досліджень.

Залежно від способу зберігання цієї сировини виїмку роблять таким чином:

1. З розсипу відбирають 15 жмень або набирають комірним щупом з різних місць насипу.

2. Від партій виїмки робляться з кожної тонни за допомогою спеціальної конусної гуртки (ємність до 100 г насіння).

Примітка. В процесі виїмки насіння слід переміщати. При виїмці насіння з партії щупом проводиться тільки орієнтовна оцінка якості.

3. Якщо насіння зберігається в мішках, то вилучаються окремі зразки в такій відповідності:

  • до 10 мішків з кожного другого мішка;
  • від 10 до 100 з п’яти мішків + 5% від загальної кількості упаковок;
  • від 100 мішків з десяти мішків + 5% від загальної кількості тари.

Для формування об’єднаної проби проводиться точковий відбір з партій сукупного ваги:

  • до 100 т – по 300 г з кожної третьої тонни;
  • до 200 т – по 500 г з кожної п’ятої тонни;
  • до 400 т – по 1 кг з кожної десятої тонни;
  • більше 400 т – по 2 кг з кожної двадцятої тонни.

Точкові проби відбирають:

  • через рівні проміжки часу;
  • в залежності від маси партії;
  • в залежності від швидкості переміщення.

Для проведення органолептичних досліджень, в тому числі встановлення вологості, насіння зсипте в пластикову пляшку на 250 мл.

Решту матеріалу для досліджень помістіть в паперові або тканинні упаковки.

Зразки супроводжуються етикетками, на яких слід вказати:

  • найменування культури, тип і підтип;
  • назва підприємства, якому воно належить;
  • номер партії або складу;
  • масу партій в кілограмах;
  • дату відбору та підпис відповідальної особи.

Пляшку щільно закривають, мішечки зашивають, паперові конверти або пакети заклеюють і пломбують сургучем.

Результат дослідження – це офіційний висновок, видане сертифікованої дослідною лабораторією УСАП. Цей висновок визнається всіма учасниками вітчизняного і міжнародного ринків.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.