Радіаційний контроль сільськогосподарської продукції та продуктів харчування

Лабораторія УСАП акредитована на проведення радіологічних досліджень продуктів харчування і сільськогосподарської продукції. При проведенні аналізу на радіацію в харчових продуктах в першу чергу оцінюється вміст радіонуклідів стронцій-90 і цезій-137.

Наша лабораторія проводить радіаційний контроль питної та природної води, продуктів харчування, лікарської рослинної сировини, продукції сільського господарства: зернові; насінневі; овочі фрукти; бобові.

За результатами проведених досліджень, замовник отримує документ державного зразка – Протокол досліджень на відповідність нормативним документам.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ:

МВВ 37188889.011.2016 Метрологія.

МЕТОДИКА визначення питомої активності цезію-137 і стронцію 90 в харчовій продукції, продовольчій сировині та воді сцинтиляційним методом реєстрації іонізуючих частинок на виборчій бета-гамма радіометрі з використанням програмного забезпечення.

ГН 6.6.1.1-130-2006 «Допустимі  рівні вмісту радіонуклідів 137 Cs і 90 Sr у продуктах харчування та питній воді»

АНАЛІЗ Харчової продукції на вміст радіологіїціна з пдв
Питома активність Цезію-137420
Питома активність Стронцію-90

Радіаційний контроль сільськогосподарської продукції та продуктів харчування затребуваний в сучасному світі. Одним з наслідків аварійної ситуації на Чорнобильській АЕС є підвищена концентрація радіонуклідів в природних середовищах і, як наслідок – в продуктах харчування. Наявність у фірми-постачальника продуктів харчування чи сільськогосподарської продукції інформації про проведені радіологічних дослідженнях служить формуванню позитивного іміджу відповідального бізнес-партнера. Перевірка продуктів на радіацію – запорука впевненості в їх безпеці.

Для захисту споживачів необхідно переконається в тому, що аналіз на концентрацію цих радіонуклідів дасть негативний результат.

Виробники аграрної продукції після проведення перевірки на радіацію можуть зробити висновки про якість продукції, що поставляється ними на ринки продукції. Інформація про проведення радіологічного аналізу підвищує конкурентоспроможність на ринку як самого виробника, так і його продукції, дозволяючи укладати більш вигідні угоди і гарантувати покупцям високу якість продукції.

Сертифіковані методики виконання вимірювань, новітнє лабораторне аналітичне обладнання, висококваліфікований і підготовлений персонал нашої лабораторії дозволяє виконати найскладніші дослідження по визначенню концентрації радіонуклідів в продуктах харчування в найкоротші терміни і з високою точністю.

Перевірка на радіацію продуктів так само буває необхідна для виявлення неблагонадійних продавців і для вибору найкращих постачальників як продуктів харчування, так і сільськогосподарської продукції.