Лабораторний аналіз гречки

Гречка – назва одного унікального зернового продукту, батьківщиною якого вважаються гірські райони Індії і Непалу, де її почали культивувати близько 4 тис. років тому.

Гречка вважається однією з основних круп’яних культур. Невелика частина всього обсягу вирощуваної гречки використовується для вироблення борошна і в корм домашнім тваринам. Гречана крупа має високі поживні, смакові, дієтичні якості. У ній високий вміст фосфору, заліза, незамінних амінокислот.

Визначення якості гречки на етапах її виробництва, заготівлі та зберігання – найважливіший процес, в результаті якого виробник, постачальник і покупець отримують достовірну інформацію не тільки про якість самого зерна, а й про правильність умов в яких воно зберігається і транспортується.

Підтвердити якості гречки можливо лише в лабораторних умовах.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення лабораторних досліджень – від 2-х до п’яти робочих днів
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  • ДСТУ-4524:2006, Технічні умови.
АНАЛІЗ Гречки
ціна з пдв
Вологість, %,
220,00
Зернова домішка, %,(обрушені зерна,пророслі зерна)
227,00
Смітна домішка, %, (мінеральна домішка,зокрема галька,шкідлива домішка, зіпсовані зерна,важковідокремлювана домішка)
227,00
Зараженість шкідниками
227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен(миш'як -As); Мідь (Cu) Ртуть (Hg); Цинк (Zn)
1618,00


Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол (вомітоксин);
Пестициди: Перелік пестицидів, за якими контролюють зерно гречки, залежить від використовування їх на визначеній території та узгоджується зі службами Міністерства охорони здоров’я України
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

На підставі проведеного аналізу гречки робляться висновки про можливість використання даної партії в тих чи інших цілях, а так само, що важливо, формується вартість партії. Якісний продукт, як на вітчизняному, так і на зарубіжному ринку цінується вище.

Якість гречки залежить від багатьох факторів в послідовності агротехнічних операцій по її виробництву. Внутрішні чинники якості гречки залежать від її сортових, біологічних особливостей. Зовнішніми факторами вважаються погодні умови, типи грунтів, кількість поживних елементів, що застосовуються при вирощуванні, використанні агротехніки.

Важливим результатом дослідження якості гречки буде визначення її споживчої цінності, і, як наслідок, вартості всієї партії, звідки було взято зразок. Параметри якості зерна контролюються акредитованими лабораторіями. Такий контроль забезпечить достовірну інформацію і підтримає репутацію виробника на високому рівні.

Лабораторія УСАП досліджує якість гречки за такими показниками, відповідно до державних норм на:

  • Вологість
  • зернову домішку
  • бур’янисту домішку
  • зараженість шкідниками

За показниками безпеки: токсичні елементи, пестициди, радіологія.

Акредитована лабораторія компанії УкрСпецАгроПродукт призводить якісний аналіз гречки відповідно до сертифікованих методик виконання вимірювань, на новітньому лабораторному аналітичному обладнанні. Лабораторія видає на руки замовнику – Протокол випробувань, документ державного зразка.

Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.

Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.