Лабораторний аналіз кукурудзи

Кукурудза займає одне з провідних місць в світі за обсягами виробництва. Кукурудза – представник сімейства злакові, але вона сильно відрізняється своїм зовнішнім виглядом від інших видів сімейства.

Найвищий попит на ринку сільськогосподарської продукції завжди буде у того зерна, якість якого підтверджено протоколом досліджень, виданим акредитованою лабораторією. Виробник або постачальник зернової продукції формує ціну на товар в залежності від рівня його якості. Партія кукурудзи з документально підтвердженою якістю може бути продана набагато вигідніше.

  1. Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України;
  2. Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки;
  3. Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів;
  4. Замовник на руки отримує документ державного зразка – протокол випробувань.

Методика на аналіз кукурудзи

  • ДСТУ-4525:2006;
  • Технічні умови.
АНАЛІЗ Кукурудзиціна з пдв
Вологість220,00
Крупність140,00
Зернова домішка, % (бите зерно, щупле зерно, давлене зерно, проросле зерно, морозобійне зерно, пошкоджене зерно, поїдене зерно, недозріле зерно)227,00
Смітна домішка, % (мінеральну домішку, органічну домішку, шкідливу домішку, зіпсоване зерно)227,00
Зараженість шкідниками, %227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен(миш'як - As); Ртуть (Hg); Мідь (Cu); Цинк (Zn)1618,00
Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол; Охратоксин А
Пестициди: Метафос (ХОП); Гептахлор(ФОП).
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно828,00
ГМО, показник кількісно310,00

З зерна кукурудзи виробляють крупу, крохмаль, спирт, патоку, пластівці, борошно та інші харчові продукти. Так само зародки кукурудзи використовуються у виробництві харчової олії, а зерно надходить на корм худобі. Тому підтвердження якості отриманого зерна кукурудзи має найважливіше значення, як для фірм-виробників, так і для покупців.

Залежно від умов зростання (регіон, погода і т.д.) залежить не тільки врожайність кукурудзи, а й характеристики зерна, що надходить на продаж. На якість зерна впливає сортова приналежність, агротехнічні заходи, що проводяться виробником, метеоумови, час збирання, умови сушіння та зберігання.

Коротко опишемо показники, які найбільш сильно впливають на якість кукурудзи:

  • Вологість. Вологість, як і будь-який інший показник якості, повинна відповідати стандартам країни-імпортера.
  • Домішки. Стандарти різних держав неоднаково відносяться до змісту домішок.
  • Крупність.
  • Зараженість шкідниками.
  • Обов’язково при продажу замовник поцікавиться показниками безпеки кукурудзи: вміст токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів, ГМО, радіології.

Лабораторія УкрСпецАгроПродукт акредитована на лабораторний аналіз кукурудзи і надає своїм замовникам комплекс послуг, що включає безкоштовну доставку зразків до лабораторії, швидке і якісне проведення процедури аналізу, видачу протоколу державного зразка в стислі терміни.

  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини, компанії з переробки вторинної сировини, приватних підприємців, виробників продуктів харчування.