Аналіз вівса

Овес використовують у виробництві круп, дієтичних продуктів, дитячого харчування. Вівсяна крупа лідирує за своєю харчовою цінністю, серед багатьох інших круп. Овес так само використовується для фуражу. Білок вівса має рекордний вміст амінокислоти лізин – 8.5%, тоді як у пшениці – 1,5%.

Зерно, якість якого підтверджено лабораторними дослідженнями, користується найбільшим попитом. Провівши аналіз якості партій вівса, виробник або постачальник формує свою позитивну ділову репутацію.

Підтвердити якість і безпеку вівса можливо лише в лабораторних умовах.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих днів
  • Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

  •  ДСТУ-4963:2008 Технічні умови
АНАЛІЗ Вівса
ЦІНА
Колір
82,00
Вологість
220,00
Натура
100,00
Зернова домішка: зерна інших культур, пророслі зерна, Дрібні зерна %, Здатність до проростання %, Кислотність,пусті.
227,00
Сміттева домішка: мінеральна домішка,галька,шлак, зіпсовані зерна вівса та інших культурних рослин,кукіль
227,00
Шкідлива домішка: ріжки і заржа,софора лисохвоста і в'язіль різнокольоровий, геліотроп ошушеноплідний і тріходесма сива. мертві шкідники (жуки)
227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен(миш'як - As); Ртуть (Hg); Мідь (Cu);
1618,00


Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол,
Пестициди: ГХЦГ гама-ізомер, ДДТ, Гептахлор(ФОП)
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Використання зерна вівса досить різноманітне. Залежно від напрямку використання до якості зерна пред’являються більш-менш жорсткі вимоги. Так, наприклад овес, який використовується для виробництва крупи, а особливо, дитячого харчування, піддається найбільш жорсткому контролю. Так само овес поставляється для виготовлення солоду у виробництві спирту, для кормових цілей і для заготівлі комбікорму.

Незалежно від напрямку використання, будь-яка партія вівса повинна пройти лабораторний аналіз і отримати документальне підтвердження своєї якості. Аналіз вівса має спрямованість як на безпосереднє визначення його якості, так і на виявлення біологічної схильності як зерна.

Лабораторний аналіз вівса включає стандартний набір показників, який визначається вимогами нормативної документації України. Найбільш вагомий внесок у рівень якості вівса вносять:

  • Вологість,
  • Домішки насіння інших культурних і бур’янів,
  • Мінеральні домішки,
  • Домішки, обумовлені наявністю хвороб і шкідників (ріжки, головешка і т.п.),
  • Зараженість шкідниками.

Перераховані вище показники якості вівса встановлюються тільки шляхом проведення лабораторного аналізу якості зерна. Лабораторія підприємства УкрСпецАгроПродукт готова надати послуги з аналізу якості вівса з видачею протоколу проведення аналізу.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.
  • Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.