Лабораторний аналіз жита

Жито є найважливішою хлібної культурою. Житній хліб смачний і має високі харчовими достоїнствами. Крім отримання хлібобулочних виробів зерно жита використовується у виробництві крохмалю, спирту, солоду, так само використовується як кормова база для домашніх тварин. Партії житнього зерна, з підтвердженим лабораторними дослідженнями якістю, знайдуть свого покупця в найкоротші терміни і за досить вигідною для виробника ціною. Якість зерна необхідно контролювати як на етапі його виробництва, так і на етапі реалізації. У цьому допоможуть спеціалізовані лабораторії.

  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» акредитована No 2Н1045 ДСТУ ISO / IEC 17025, згідно з вимогами Національного агентства України.
  • Сфера випробувань спрямована на продукти харчування, сільськогосподарське рослинництво, продукти переробки.
  • Терміни проведення робіт – від 2 – х до п’яти робочих дня
    Замовник на руки отримує документ державного зразка – Протокол випробувань.

Методика на аналіз жита

  • ДСТУ-4522-2006;
  • Технічні умови.
АНАЛІЗ Жита
ціна з пдв
Вологість
220,00
Зернова домішка, пророслі зерна
227,00
Смітна домішка, % : зіпсовані зерна, кукіль. Мінеральна домішка: галька. Шкідлива домішка: ріжки, гірчак повзучий і в'язіль різнокольоровий (разом). Зерна з рожевим забарвленням. Фузаріозні зерна.227,00
Показники безпеки
Токсичні елементи: Свинец (Pb); Кадмій (Cd); Арсен (миш'як -As); Мідь (Cu), Ртуть (Hg); Цинк (Zn).
1618,00
Мікотоксини: Афлатоксин В1; Зеараленон; Т2- токсин; Дезоксиниваленол, Патулін
Пестициди: ГХЦГ гама-ізомер; ДДТ; Гептахлор(ФОП).
Вміст радіології
Питома активність Цезію-137
420,00
Питома активність Стронцію-90
Генетично модифікований організм (ГМО)
ГМО, показник якісно
828,00
ГМО, показник кількісно
310,00

Показники якості жита закріплені законодавчо. Недотримання цих вимог може призвести до втрати бізнес репутації і падінням обсягів продажів і виробництва. У будь-якому випадку, вартість зерна жита безпосередньо залежить від його якості, підтвердженого документально. Відповідальний виробник повинен розуміти, що від того, наскільки точно він слід букві закону, залежить майбутнє його підприємства.

Акредитована лабораторія УСАП, пропонує повний комплекс досліджень, відповідно до державних норм України.

На підставі відомостей, отриманих в результаті процедури лабораторного аналізу якості зразків зерна жита, можна зробити висновок про безпеку партії і можливості її використання. До якості жита, використовуваної в випічці хліба, застосовуються особливо жорсткі нормативи якості. До зерну жита, що йде на переробку в солод у виробництві спирту, вимоги трохи нижче, але і вартість партій такого зерна теж невисока.

Контроль якісних характеристик житнього зерна полягає у визначенні ступеня відповідності державним стандартам його показників. Результатам проведених маніпуляцій стає протокол лабораторного аналізу жита. У кожної держави діє свій н орматівний документ, який регулює якісні показатїли зерна жита. В Україні основними показниками будуть:

  • Вологість
  • зернова домішка
  • Сміттєва домішка
  • мінеральна домішка
  • шкідлива домішка
  • Вміст фузаріозних зерен.

Обов’язково необхідно перевірка жита за показниками безпеки, на утримання мікотоксинів, токсичних елементів, пестицидів, радіології та ГМО.

  • Дослідження на якість жита, відображається в Протоколі, який можна отримати тільки в спеціалізованих лабораторіях.
  • Лабораторія від «УкрСпецАгроПродукт» – гарантує сервісне обслуговування, оперативно і якісно виданий результат.
  • Цінова політика лабораторії залишається конкурентною, завдяки довірі постійних замовників.

Запрошуємо до співпраці всіх аграріїв: виробників сільськогосподарської сировини і компанії з переробки вторинної сировини. Приватних підприємців, виробників продуктів харчування.